Asus GPU Tweak 2'den sonra görev çubuğu önizlemesi gitmiyor

BrkOz

Kilopat
Daha fazla  
Asus GPU Tweak 2 programından Game Booster yaptıktan sonra görev çubuğundaki 2 ayrı pencerenin önizlemeleri çıkmamaya başladı. Bu sorunu Asus GPU Tweak 2 programından sonra yaşayan birçok kişi var ama çözenler de nasıl çözdüğünü yazmamış. Bunun çözümünü bilen var mı?

Not: Windows performans en iyi görünüm ayarlarında

aero.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sistem geri yükleme yaparak kurtulmuştum. Sorunun olmadığı geri yükleme noktası varsa geri yükleme yap. Bence GPU tweak kullanma. Ben çok sorun yaşadığım için MSI afterburner kullanıyorum. Hem daha iyi hem daha kapsamlı. Ve sorunsuz.

Asus GPU Tweak 2 programını bilmiyorum. Ama bu Game Booster programlarında geri alma seçeneği olur. Onu kontrol et.
Ayriyeten bu tarz programları asla kullanma. Sistemdeki hizmet v.b olayları zorla kapatmak sistem kararsızlığına yol açabilir.

sorunu araştırıp çözümü buldum belki ihtiyacınız olur
-----------------------------------------
başlat menüsü > arama kutusuna > regedit yazın

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband yolunu takip edin ve sağ tarafta

NumThumbnails değerini silin bilgiayarı yenide başlatarak test edin

GPU Tweak, performansı artırmak için Windows'un bu ayarlarını kapatıyor. Programda Visual Effects'i disable yaparak bunları kapatmaması için ayar var ama kaydedilmiyor. Ayrı bir profile yapmak gerekiyor sanırım. Boost yapmadığınız zamanlarda yazılımın yaptıklarını geri alması lazım ama kalıcı değişiklikler yapmış.

NumThumbnails değeri en fazla kaç pencerenin önizleme olarak açılacağını belirler. Bu değere çift tıklayın. Sıfırsa en fazla 10 pencereyi önizleme yapabilmek için sıfırı 10 yapın. Bence 10 normal.

Büyük önizlemeleriniz de bozulmuşsa: (küçük önizlemenin üzerine fareyle gelince pencereyi orijinal boyda gösterme özelliği)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced kısmına gelin ve DisablePreviewWindow değerine çift tıklayın. Biri sıfır olarak değiştirin. Bilgisayarınızı yeniden başlatınca düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı