ASUS GPU Tweak II işe yaramıyor

Erhan K.

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. ASUS Arez RX550 ekran kartı aldım, Windows 8.1 64 Bit kullanıyorum.
ASUS driver kısmından 8.1 64 Bit ASUS GPU Tweak II sürümünü indirdim, çalıştırdım ama verim, performans alamıyorum, yani yazılım pasif kalıyor. Bir türlü aktifleştiremedim kartımı, özellikle @Recep Baltaş bey yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verim, performans diyerek anlatmak istediğiniz nedir? Kartınız çok güçlü değil, GT1030 eşdeğeri. Pasif kalmaktan anlatmak istediğiniz nedir? Biraz daha açıklayın.

Ekran kartınızın Nvidia driverini ve ASUS GPU TWEAK II driverini yenileyin. Muhtemelen memory clock hızını yükselttiniz core clock yükseltemediniz ondan bahsediyorsunuz onun sebebi oyuna girdiğinde aktif olması ekran kartı boştayken core clock yükselmez. Son olarak - ekran kartı performansına göre - çok yüksek bir OC seviyesine çıkmak istiyorsanız GPU voltage kısmını manuel e seçip yükseltmelisiniz. PSU'nuz güçlü değilse anakartınız üzerinde voltaj koruması yoksa yapmanızı tavsiye etmem. OC çok riskli bir şeydir ekran kartının yanma olasılığı, aşırı voltaja maruz kalma olasılığı var üstelik OC yaptığınızda ekran kartınız garantiden çıkar.
Not: Home kısmında sağ alt kısımda "Advanced Mode" var. O seçeneği seçmeniz ve yeni kullanıcı oluşturup ayarları oraya kaydetmeniz gerekli.

ARKADAŞLAR ASUS AMD R7 240 2 GB 128 BİT EKRAN KARTIM VAR ASUS GPU TWEAK 2'NİN HANGİ SÜRÜMÜNÜ KULLANACĞAIM GPU BOOST
GPU SPEED ÖZELLİĞİDE VAR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…