ASUS GT420 Fanı Yavaş Dönüyor

Emirhan KSKN

Kilopat
Daha fazla  
Oyun oynarken monitörümün birden kapanmasıyla başladı her şey. Bilgisayarım eski olduğu için her zamanki arızalardan biri sanıp reset attım ve düzeldi. Oyuna tekrar girdim. Yaklaşık 5 dakika sonra tekrar kapandı. Ekran kartı sıcaklığına elim ile baktım. Felaket derecede sıcaktı ve el yakıyordu. Fanı kontrol ettiğimde zar zor döndüğünü fark ettim. Söktüm, elimle biraz cevirmeye çalıştım. Sanki icine toz dolmuş gibi dönmekte zorlanıyordu. Belli ki bundan dolayı ekran kartı ısınıyor. Fanı temizlemek istiyorum ama bir kapağı yok. Nasıl çıkartabilirim? Ya da başka bir çözüm önerisi olan var mı?
-Ekran kartı: ASUS GT420 GDDR3 2 GB 128Bit NVIDIA GeForce DX11
-Fan etiketini şimdi söktüm, normalde açık değil.
-Kasamın yan kapağı genelde açık durur.
-Kart bozulmadan önceki zamanlarda hiç ellenmedi.

Arkadaşlar sizden cevap gelmeyince kendi kafama göre fanı açmaya çalıştım. Hâliyle kırdım . Kartın üzerindeki fanı mini testere yardımıyla kesip çıkarttım. Eski kasamdan çıkarttığım bir harici fanla, kartın üst panelini birlestirdim. Yeteri kadar soğutursa problem kalmayacak.

Edit: İşe yaramış gibi görünüyor. Isınma yok. 20 dakika kadar süredir oyundayım ve durum bu şekilde;
Öncesi Sonrası

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…