Asus GTX 1050 Ti Fanı En Yüksek Devirde Çalışma Sorunu

ekSco

Hectopat
Daha fazla  
Bugün Sinerji'den aldığım Asus Strix GTX 1050TI O.C Edition'u kasaya taktım iyi güzel hiçbir problem yok fakat ekran kartı 40 dereceye çıktığında direk olarak fanlar son yükte çalışmaya başlıyor ve sürekli devam ediyor. Ancak Asus GPU Tweak 2'de fan hızını kontrol ettiğimde 0 olarak gözüküyor, herhangi bir müdahale gerçekleştiremiyorum anca bilgisayarı kapatıp tekrardan açmam gerekiyor. Bu bir problem mi garantiye mi yollamam gerekiyor yoksa halledebilir miyim?

ekrankarti.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
User Define kısmından hangi sıcaklıkta hangi devirde çalışacağını belirleyebilirsiniz.
Ayarları kaydettikten sonra GPU Tweak'in ayarlarından sistem başladığında otomatik olarak çalışması için bir ayar olacak, onu da aktif edin.

Sorunu tam açıklayamadım herhalde alttaki resimde de gördüğünüz gibi (kırmızı kutu içerisinde ki) Fan Speed "30" yapmama rağmen sol taraftaki monitörde(mavi kutu içerisinde ki) Fan Speed "0" olarak kalıyor ve ben bu 30'u tekrardan 0'a çeksem bile 30'da çalışmaya devam ediyor fanlar durmuyor ne yapmam gerekiyor ?
ekrankarti2.jpg

Sonradan Eklenen : Eski ekran kartımı (GTX750 Ti) taktığımda fanı kontrol edebiliyordum acaba anakartla ilgili bir problem olabilir mi?

Son düzenleme:
User Define kısmından hangi sıcaklıkta hangi devirde çalışacağını belirleyebilirsiniz.
Ayarları kaydettikten sonra GPU Tweak'in ayarlarından sistem başladığında otomatik olarak çalışması için bir ayar olacak, onu da aktif edin.

Manuel VS User Define Fark ne?

Manuel olarak kendim ayarladım. Fan hızım 700 RPM olarak çalışıyor. User Define yapınca Fan hızı otomatik RPM artıyor mu?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı