ASUS GTX 760 NVIDIA ve Windows 10 Driver Sorunu

pasa_mahmut

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartı sürücüsü güncel diyor, indirip kuruyor ve PC yeniden başlıyor. Ancak sürücü kurulmamış şekilde kurulum tamamlanıyor. Eski sürücü yüklüyorum yine aynı. Yeni sürücü yüklüyorum yine aynı. Display Driver Uninstaller v15.7.5.4 güncel uygulama ile eski sürücüyü kaldırdım. Bunun bir çözümü yok mu? Sırf bu yüzden Windows 10'u kaldırıp, Windows 8.1'e dönmek istemiyorum. Çare kalmadı gibi, sorun çözülemez ise Windows 8'e dönüş yapacağım.

Özellikle Sayın;
@Recep Baltaş @Ali Güngör
Sizlerin bunu çözmüş olabileceğinizi tahmin ederekten buraya konu açıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Aşağıdakilerin ikisini de kuruyorum ama değişen bir şey yok.

1- 352.63-desktop-win10-64bit-international-beta

2- GeForce Game Ready Driver
Versiyon: 364.72 - WHQL
Tip: Grafik Sürücüsü
Sürüm Tarihi: Mon Mar 28, 2016
İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
Dil: Turkish
Dosya Boyutu: 346.32 MB

027_Aygıt.jpg

Güncel sürüm ile kaldırın:

WagnardMobile

Sonrasında da temiz kurulum seçeneği ile kurun.

@Recep Baltaş bey.
DDU ile kaldırdım. Sonrasında Aygıt yöneticisinden de kaldırdım. Ve son sürüm Nvidia indirdim kurulum sırasında özelleştirilmiş ile kurulumu seçerek dediğiniz gibi temiz kurulum seçeneğini işaretleyerek kurduğum Zaman kurulum sırasında ekran birden kararıyor o şekilde bıraktım 10-20 dakika o şekilde bekledi ama bişey olmadı. Bende mecburen Reset atıyorum. Bu ekran kararma nedir çözemedim ?

ASUS'un GPU Tweak II yazılımını kurup kartı silent moda alıp öyle deneyin. Kartınızda arıza olabilir. Bana Windows sorunu gibi gelmedi.

@Recep Baltaş @MF @Ali Güngör merhaba...
Maalesef bu program driver kurulu değil deyip hata veriyor.
Win.8.1 kurdum. Sonuç aynı Win 10 Enterprise kurdum yine aynı driver kuruluyor olarak gözüküyor ama aygıt yöneticisinden özellikler dediğimde ise.
Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43) hatasını gösteriyor.
Bir arkadaş bunu BIOS'u güncelleyerek çözmüş lakin benim ASUS P9x79 Deluxe BIOS sürümüm 4801 zaten güncel ben doğal olarak güncelleyemedim.
Sorun gerçekten NVIDIA'nın BIOS çakışmaları ile alakalı ise ben ekran kartını değişsem bile yine BIOS'um eski diye NVIDIA çakışma olacak.
Son deneyeceğim şey ise; ekran kartımda arıza var mı yok mu diye, ekran kartını başka bir PC de denemek olacak.
Ve tabii yine aynı derecede bir ekran katını da kendi PC'mde denemem olacak...
Benim kart başka PC de de çalışmaz ise arızalı diyeceğim. Ancak çalışırsa sağlam o zaman tabii ki sağlam;
Başka bir ekran kartı bende çalışmaz ise sorun benim anakart da mı demem gerekiyor?
Başka bir ekran kartı bende çalışırsa işte o zaman karmaşık bir yapıya sahip sorunum olacak :)
bilgisayarın mı var derdin var :)
bu nasıl bir sorundur ki format atsam da, ekran kartını başka bir slota taksam da, ekran kartını sıfır gibi temizlesem de, hatta tüm HDD'leri çıkartıp sadece SSD kalsa da çözülmedi bu neyin nesidir böyle...
Yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var 3 gündür evden dışarı çıkmıyorum ama çözülmedi meret.
Resimleri ekledim bakarsanız sizlere zahmet veriyorum. Saygılarımla. İyi çalışmalar.

Ekran Alıntısı1.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı3.PNG

Ekran Alıntısı4.PNG

Ekran Alıntısı5.PNG

Selamlar arkadaşlar. Kimse görmüyor mu acaba? Son olarak formattan sonra. Kısa bir süre sorun çözüldü ama tekrar sorun oldu. Neden oldu anlamadım. Hayırlı günler. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı