ASUS GTX 780 Ti DirectCU II OC ekran kartı Driver sorunu

Spayki

Hectopat
Yer
Heaven and Hell
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Bende ASUS GTX 780 Ti DirectCU II OC ekran kartı var. Güç kaynağım yeterli seviyede. Ekran kartımı ana karta takıyorum. PC mi açıyorum sıkıntı yok görüntü geliyor. Bu arada ana kartım FM2. Sıra GTX 780 Ti'nin Driver'ını kuracağım. Driver kuruluyor fakat kurulum bittikten sonra ekran düşük çözünürlük oluyor ve kırmızı kırmızı noktalar oluyor ekranın her yerinde ve NVIDIA denetim masasına giremiyorum. Aygıt yöneticisinde de hatalı gözüküyor. Sorunu ne olabilir? Şu an kullandığım ASUS GTX 750 Ti ekran kartımı takdığım zaman bir sorun olmuyor. GTX 780 Ti güçlü bir kart olduğu için anakart mı yetersiz geliyor acaba ya da ekran kartında sorun olabilir mi? Fakat görüntüde bir sorun olmuyor Driver'i kurmadan önce. GTX 750 Ti'nin Driver'i ile GTX 780 Ti çalıştırırsam sıkıntı olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Evet ekran kartınızda sorun olma ihtimali önemli ölçüde mevcut. Driver yüklenmediğinde sorun olmamasının sebebi ekran kartınızın işlemcisinin sürücü yüklenmediğinde akım çekmemesinden kaynaklı. Sürücüyü yüklediğiniz zaman aktif oluyor ve eğer bozuksa, mavi ekran verebiliyor, ekranda anormallikler oluşabiliyor (garip çizgiler/anlattığınız gibi farklı renkte noktalar oluşumu). Bu da ekran kartının grafik işlemcisinde arıza olduğunu gösterir. Ek olarak son sorunu cevaplayayım, hiçbir ekran kartı farklı modelin sürücüsüyle çalışmaz ki yüklemez, hata verir. Zorla yüklemenizin bazı yolları var ancak yüklediğiniz anda mavi ekran alırsınız ta ki güvenli moda girip sürücünüzü kaldırana kadar.

Kardeşim bende Sapphire HD7850 ekran kartı vardı buna benzer oluyordu kartı takıyordum PC açılıyordu Driver kurunca ekran gidiyordu bilgisayarcıya sordum chipseti bozulmuştur yaptırsan 1 ay sonra gene bozulur dedi ben araştırdım YouTube'den falan fırınlama ile çalışıyor falan dediler ben kendim kartı söktüm sogutucuyu çıkartım macunu temizledim fırına koydum ama altına kaşık falan yok yüzeye temas etmesin 200 derecede yaklaşık 12, 13 dk ısıttım daha sonrasında çıkartım sogumasını bekledım 30 dk falan sürdü sonra macunu sürdüm sogutucuyu taktım bilgisayara taktım kartı Driver'i kurdum sıkıntısız çalıştı 1 hafta sonra kartı arkadaşa sattım ucuz bir mevlaya şu an hala kullanıyor 1, 5 ay oldu çalışıyor bu olay karttan vazgeçmişsen yap derim kart ölü kart şu an bir şeye yaramaz ya çöp gibi kenarda duracak ya da bu işlemci yaparak hayata dönecek ama kesin olur diye bir şey yok benim kartta oldu.

Kardeşim bende Sapphire HD7850 ekran kartı vardı buna benzer oluyordu kartı takıyordum PC açılıyordu Driver kurunca ekran gidiyordu bilgisayarcıya sordum chipseti bozulmuştur yaptırsan 1 ay sonra gene bozulur dedi ben araştırdım YouTube'den falan fırınlama ile çalışıyor falan dediler ben kendim kartı söktüm sogutucuyu çıkartım macunu temizledim fırına koydum ama altına kaşık falan yok yüzeye temas etmesin 200 derecede yaklaşık 12, 13 dk ısıttım daha sonrasında çıkartım sogumasını bekledım 30 dk falan sürdü sonra macunu sürdüm sogutucuyu taktım bilgisayara taktım kartı Driver'i kurdum sıkıntısız çalıştı 1 hafta sonra kartı arkadaşa sattım ucuz bir mevlaya şu an hala kullanıyor 1, 5 ay oldu çalışıyor bu olay karttan vazgeçmişsen yap derim kart ölü kart şu an bir şeye yaramaz ya çöp gibi kenarda duracak ya da bu işlemci yaparak hayata dönecek ama kesin olur diye bir şey yok benim kartta oldu.
Grafik işlemcinin altındaki toplarla alakalı bir durum, fazla ısıdan toplar eriyor ve temassızlık sonucu çalışmaz hale geliyorlar, sen ısıtınca geçici olarak toplar temas yeteneğini geri kazanıyor, arkadaşına söyle o kart ısınırsa tekrar bozulacak ve tamamen kart işe yaramaz hale gelecek, o yüzden her zaman oyunda sıcaklıklarını gözlemlemeli, gerekirse Msi Afterburner ile fan yüzdesini 80-90lara alsın. Direkt devresini fırına koyup çalıştırmak da mucize gibi bir şey olmuş, hayret bellekleri yanmamış.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı