Normal kullanımda 33-34 derecede sabitken son 1 haftadır 47 derecede sabit duruyor. Overclock yapmadım. Sürücüler güncel. Bir sorun var mıdır yoksa herhangi bir yerden değiştirmem gereken bir ayar var mı?
Edit: Pc ilk açıldığında bir süre 33-34 civarında devam ediyor , sonra yine 47 ye sabitliyor.
Kasadaki tozluklar tozlandı evet , bugun temizlemeyi düşünüyorum ben de ama tozdan değil bu sorun. Az önce yeniden başlattım ve 33 e düştü yine. Bir süre sonra yine çıkar
MSI Afterburner ile fan değerini %100'e çıkarıp, 2-3 dakika bekletin. Yapraklar üzerindeki tozu vs. vs. atsın, bir güzel hale gelsin. Kasa sirkülasyonuna da dikkat edin.
Bugün farkettim , sıcaklık oyun oynadıktan sonra sabitleniyor. Hiç oyun oynamazsam 30-33 arası fakat herhangi bir oyuna girip çıktıktan sonra 45 de sabitleniyor ve düşmüyor , bununla ilgili bir bilgisi olan var mı?
47 derece sıcaklık o ekran kartı için hiç bir şey. O ekran kartının GPU'su 98 dereceye sıcaklığa kadar dayanır. 47 derece sıcaklık varsa sadece fanlar normalden biraz fazla devirde çalışır, onun çıkardığı gürültüyü de hissetmezsin yani bir zararı yok.