Asus GTX 960 ile Asus GTX 1050 SLI yapılır mı?

Biri Maxwell mimarili, diğeri pascal mimarili; ve aynı ekran kartları değil. Şimdilik olmaz; ama söylenenlere göre ileride mümkün olacakmış, hatta NVİDİA ve AMD kartlar bile beraber çalışacakmış. 2 adet 16x soketli bir anakartınız yoksa SLI düşünmeyin bence. Mesela benim anakartımda 1 adet 16x, 1 adet 8x soket var; SLI yapılabilyor fakat, 8x soketindeki kart 8x hızında çalışır. Ben SLI taraftarı değilim, bence 960 sat, üzerine 1050ti parası koyabiliyorsan GTX 1060 almaya çalış. Tabi ikisinin parasına 1060 alınabiliyorsa, fiyatları hiç bilmiyorum.

Aynı seri içerisindeki farklı GPU'ları bile sağlıklı bir şekilde SLI yapamazsın. Bahsettiğin kartlar ile SLI olmaz maalesef. Donanımsal tarafta saat frekans değerlerindeki farklılıklar - işlemci mimarileri olaya etki eder, eh bunun bir de yazılımsal uyumsuzluk tarafı var elbette. Kısacası o iş yaş.

Az denemedik biz de eskiden :) Çorba oluyor ortalık.

GTX 1050'de SLI köprüsünü takacak yer bulabilirsen neden olmasın!
Asıl konuya gelecek olursak SLI'ı merak için yapmak istiyorsan eğer tavsiyem RX460 veya RX560'lar ile Crossfire yapman. İkinci elde uygun fiyata bulursan RX470 performansı sergileyebiliyor çoğu oyunda. Ama sadece yükseltme amaçlı düşündüysen böyle bir şeye dediğin kartlar uyumlu değil zaten. Elindeki 960'ı satıp GTX 1060'a yönelmen en doğru seçenek olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı