Asus GTX 960 Taktıktan Sonra PC Reset Atıyor

whoomp

Hectopat
Daha fazla  
Sorun bende mi kartta mı tam anlayabilmiş değilim. Dün kartı Vatan Bilgisayar'dan satın aldım, eve geldim taktım. Tabi büyük bir hevesle güncel sürücülerini vesaire yükledim. Ryse Son of Rome isimli oyunum hali hazırda kuruluydu. Oyuna girdim büyük bir hevesle bu tabi grafikleri yükselttim ve yaklaşık 1 saate yakın mükemmel bir şekilde oyunu oynadım. Buraya kadar her şey mükemmeldi fakat bu sabah oyuna girmeye çalıştığımda sistem kendine reset attı. Açtım sonra böyle ara ara kasmalar donmalar vesaire oldu. Sonra dedim bir format atayım dosyalarımı taşınabilir harddiskime alıyordum, o sırada bir mavi ekran geldi. İlkinde direk reset attı, 2. si mavi ekran oldu. Acaba power supply mi yetersiz? Gerçek 400 Watt kullanıyorum. Sistem özelliklerinde Power almamak için sırf bu kartı seçtim fakat yanlış mı yaptım? Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özelliklerim:
Amd Phenom(tm) II x4 840 Processor 3.20 GHz
8 Gb ram (2x4)
400 watt psu
asus gtx 960
1366x768 monitörum
Anakart asus m4a78lt-m le

Ek olarak bir de benim kartım SATA 3 destekliyor mu ? SSD için.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 saat oyunu oynadınız ve PC reset attı. Benim ilk aklıma gelen aşırı ısınma. GPU-Z ile ısını kontrol et. Sorunun bu ise dert değil. Soğutmak için yöntem çok.

Hayır, yanlış anlamışsınız. Oyun oynarken reset atmadı. 1 saat oynadım sonra çıktım oyundan. PC' yi kapattım, sabah tekrar açtım, girdim. Oyuna tıkladım açıldı. Siyah ekran sonra reset attı. PC' yi tekrar açtım, ondan sonra dedim format atayım. Dosyalarımı alırken hiç oyunda felan değilim, bu sefer mavi ekran verdi.

Mavi ekran hatası diyerek sorunu bulmak çok zor. Mavi ekran verebilecek 16.000 problem mevcut. Mavi ekran iletisini söylerseniz daha kolay çözüm bulabiliriz. Ayrıca PSU yetersiz, PSU biliyorsun ki sadece ekran kartına değil, tüm sisteme güç sağlar. Bu enerji dağılımında yeteri kadar güç almayabilir ekran kartı.

Anladım da şu an mavi ekran vermiyor yani verirse sorunu atarım. Peki size gösterdiğim sistemimde 400 Watt PSU yeterli mi sizce bu kart için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…