Asus GTX970 STRIX GDDR5 4GB tabanlı Geleceğe dönük sistem oluşturma

ozgurakbas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bu foruma bi takıldım pir takıldım kaldım güzel bilgiler öğreniyorum herkese teşekkürler öncelikle.

Sistem yaratma kısmına gelirsek almayı planladığım ekran kartı konu başlığında belirttiğim olan. Bu durumda şunu belirtmek istiyorum max. 1400-1500TL verebilirim ve ileriye dönük bi sistem yaratıp satın almak istiyorum.

İhtiyacım olan özelliklerin en başında doğal olarak oyun ve özellikle aynı anda birkaç oyun takip edebilmemi sağlayabilecek güçte olsun istiyorum ya da işimi yaparken rahatlıkla bakabilmeliyim.

Bu amaçlar doğrultusunda ekran kartı hariç olarak bi sistem tavsiyesi ya da ekran kartını onun yerine şunu al fakat sebebleri ile açıklayıp tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 447
Burdan bakabilirsin (TIKLA) dediğim gibi yükseltebilirsin. Biri çift çekirdek diğeri 4 çekirek mesela ilerki zamanlarda 4 çekirdek istenildiği zaman sıkıntı yaşama şansın var. Bu sebeb ile 4460'a yükseltebilirsin.

Burdan bakabilirsin (TIKLA) dediğim gibi yükseltebilirsin. Biri çift çekirdek diğeri 4 çekirek mesela ilerki zamanlarda 4 çekirdek istenildiği zaman sıkıntı yaşama şansın var. Bu sebeb ile 4460'a yükseltebilirsin.
Peki bu sisteme i7 almak ne kadar doğru olur ya da ihtiyaç olur mu ? + ve - leri nasıl olur ?

Hocam bu sistemi araştırarak alırsan daha ucuza gelir.Eki Görüntüle 117061

Belirtmiş olduğunuz sistem çok güzel ve kafama çok yatıyor genel olarak araştırıyorum ve aynı parçalar üzerinde yoğunlaşmış durumda herkes. Merak ettiğim RAM olarak DDR4 seçeneği ve işlemci olarak skylake serisi sanırm yeni çıkanlar bunlar hk. ne düşünüyorsun performans olarak vs. ?

Mesela şöyle bir işlemci nasıl olur değer mi almaya aynı anda bir çok işlem yapmayı planlıyorum. Yoksa i5 yeterli mi ?

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

Performans olarak taş çatlasa %10 fark vardır. DDR4'ü ileriye dönük olduğu için seçiyorlar. Skylake işlemcilerin avantajı dahili GPU'sunun daha iyi olması eski nesil işlemcilere göre. Bana göre bütçe yeterliyse Skylake toplanmalı bütçe kısıtlıysa toplanmamalı. Örneğin İ3 6100 alacağınıza İ5 4460 alın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı