ASUS H510M-E anakartta ARGB var mı?

muhibbiii

Hectopat
Merhaba,
İşlemcim için SE 224 XT soğutucuyu satın almayı düşünüyorum, ARGB modelini incelerken anakartımda (ASUS H510M-E) 5 Volt, 3 pin bir ARGB girişi olmadığını gördüm. ARGB kullanmamın herhangi bir yolu var mıdır, yoksa en fazla RGB mi kullanabileceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yardım ederseniz teşekkürler kasayı azıcık şenlendirmek istiyorum mor mor içim bunaldı :D
Ben işlemci soğutucu olarak de 224 XT aldım. Kutu içerisinden 1 adet sata güç girişi kablosu çıkıyor. O kablo üzerinde de 1 adet basit bir argb kontrolcüsü mevcut. O kontrolcüye de soğutucunun argb fanlarını takabiliyorsun. Gerekli bütün kablolar kutu içerisinden çıkıyor zaten.
2. Bir yol olarak da Dark, ID cooling veya cooler master gibi markaların argb kontrolcüleri satılıyor. Yalnız dikkat et, bu kontrolcülerin bazıları anakarttaki argb çıkışına takılıyor. Senin anakartında argb çıkışı olmadığından alacağın kontrolcünün anakart dışında bir yoldan kontrol edilebilmesi lazım. Örneğin ID coolingin 2 modeli var, birinde kumanda var ve seçenek sunuyor ister anakart ister kumanda diyor ama başka bir modeli yalnızca anakarta bağlı. Veya dark'ın kontrolcüsünde bir giriş var. Kasanda eğer renk mod tuşu varsa ona bağlıyorsun, mod tuşu yoksa reset tuşunu bağlayabiliyorsun. Sen bi bak lazım olursa yine anlatırım.

Ben işlemci soğutucu olarak de 224 XT aldım. Kutu içerisinden 1 adet SATA güç girişi kablosu çıkıyor. O kablo üzerinde de 1 adet basit bir ARGB kontrolcüsü mevcut. O kontrolcüye de soğutucunun ARGB fanlarını takabiliyorsun. Gerekli bütün kablolar kutu içerisinden çıkıyor zaten.
2. bir yol olarak da Dark, ID-Cooling veya Cooler Master gibi markaların ARGB kontrolcüleri satılıyor. Yalnız dikkat et, bu kontrolcülerin bazıları anakarttaki ARGB çıkışına takılıyor. Senin anakartında ARGB çıkışı olmadığından alacağın kontrolcünün anakart dışında bir yoldan kontrol edilebilmesi lazım. Örneğin ID-Cooling'in 2 modeli var, birinde kumanda var ve seçenek sunuyor ister anakart ister kumanda diyor ama başka bir modeli yalnızca anakarta bağlı. Veya Dark'ın kontrolcüsünde bir giriş var. Kasanda eğer renk mod tuşu varsa ona bağlıyorsun, mod tuşu yoksa reset tuşunu bağlayabiliyorsun. Sen bir bak lazım olursa yine anlatırım.

Hocam, bilgi için teşekkürler öncelikle. Kasamın ARGB kontrolcüsünün "reset" tuşuna bağlanabildiğini gördüm. Hazır sistem benim sistemim dedim uğraşmamışlardır falan reset atmaya gerek yok dedim. Bugün Windows sapıttı reset atmak zorunda kaldı o sırada o tuşu deneyeyim dedim bir de ne olsun fanların rengi değişmeye başladı. Uğraşmışlar gerçekten. :D

Hocam, bilgi için teşekkürler öncelikle. Kasamın ARGB kontrolcüsünün "reset" tuşuna bağlanabildiğini gördüm. Hazır sistem benim sistemim dedim uğraşmamışlardır falan reset atmaya gerek yok dedim. Bugün Windows sapıttı reset atmak zorunda kaldı o sırada o tuşu deneyeyim dedim bir de ne olsun fanların rengi değişmeye başladı. Uğraşmışlar gerçekten. :D

Nskdjsjf ben de kasanın önünde 3 fanın aurosync normal RGB olduğunu düşünüyordum. Bir baktım normal RGB böyle yapamaz bu ARGB olmalı ama neyle kontrol ediliyor dedim. Söktüm baktım ufak bir kontrolcü koymuşlar. Kontrolcü almak zorunda kalmadım. Bende mod tuşu vardı ama RGB değiştiriyor sanıyordum.
Şimdi sizde ARGB kontrolcü varsa ama portları yeterli değilse direkt bir çoğaltıcı kablo işinizi görür. Gerek bile yok derseniz ne mutlu size.

Nskdjsjf ben de kasanın önünde 3 fanın aurosync normal RGB olduğunu düşünüyordum. Bir baktım normal RGB böyle yapamaz bu ARGB olmalı ama neyle kontrol ediliyor dedim. Söktüm baktım ufak bir kontrolcü koymuşlar. Kontrolcü almak zorunda kalmadım. Bende mod tuşu vardı ama RGB değiştiriyor sanıyordum.
Şimdi sizde ARGB kontrolcü varsa ama portları yeterli değilse direkt bir çoğaltıcı kablo işinizi görür. Gerek bile yok derseniz ne mutlu size.

Zaten ARGB ile çok takıntım yok ama geceleri odam pavyona dönüyor bunun zevki ayrı güzel. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı