ASUS H81-PLUS ve Core i5 4460 Uyumu

Makaleler
51
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Bugün, Vatan PC aradım. Mağazada, ellerinde Core i5 4460 var mı diye sormak için;

Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Orada çalışan kişi ise bana anakartımı sordu, bende H81-Plus olduğunu söyledim.

Asus H81-Plus İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Gelen cevap ise, bu anakartın yeni çıkan bu işlemcilerini tam desteklemediğini, BIOS da sorunlar çıkabileceğini ve i5 4440-4570-4670 vs. gibi bir önce ki işlemcileri almam gerektiğini söyledi. Bu bilgi ne kadar doğru? Yani 4460 almak istesem kullanamayacak mıyım?

Eğer öyle ise, i5 4440 ve i5 4460 arasında oyunlarda gözle görülür fark olur mu? i5 4440 da almak yeterli olur mu? Oyun için kullanılacak. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir sorun olmayacak. Düşük model başka bir işlemci takıp, anakartın BIOS güncellemesini yaptığında hazır hale gelecek.

Kanıt olarak bu sistemi gösterelim. i5-4460 ve H81-PLUS kullanılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, onlar yapacak zaten BIOS güncellemesini. Düşük seviye bir işlemci takıp, halledecekler. Sonra da rahatlıkla kullanacaksınız bilgisayarınızı.
Ben montaj yapacağım demiştiniz. Haswell-Refresh bir işlemciden sırf siz toplayacaksınız diye vazgeçmeyin bence.

4440 ile 4460 arasında 200MHz hız farkı var, bu fark çok değil. Uygulamalarda ve oyunlarda çok fark yaratmaz. Eğer H81 çipsetli anakart alacaksan 4440 al. Bir arkadaş benimde kullandığım Asus B85M-G'ye yeni Haswell Refresh takmış problem yaşamıştı forumda, çözümü yeni anakartla buldu. Yada sen anakartı H97 çipsetli alıp, işlemciyi 4460 al.

Hocam, sorun anakartların Haswell-Refresh işlemcileri tanımaması. Yani anakartlara güncel BIOS yüklenmediği zaman, Haswell-Refresh işlemcileri tanımıyor. Düşük model işlemci takılıp anakartın BIOS'u güncellendiği zaman, sorun ortadan kalkıyor.

Bu senin anakartının desteklediği işlemcilerin listesi: Anakart - H81-PLUS - ASUS
Anakartın Haswell-R işlemcileri destekliyor ama önce Haswell işlemci takılarak BIOS güncellemesi yapılması gerekli.

Oradaki arkadaş kendine zahmet çıkartmamak için farklı işlemcilere yönlendirmeye çalışmış.
Doğrudur, şuan taksan tam olarak desteklemez ancak BIOS denilen canavar işte tam da bu işe yaramakta.
BIOS güncellemeleri ile o sıkıntı yok edilip tamamen uyumlu hale geliyor.

Arkadaşların da dediği gibi o seri bir işlemci ile çalıştırıp güncellemen ve 4460 işlemciye geçiş yapman gerekli.
Yerinde olsam o işlemciyi bulmakta hiç de zorlanmazdım, neticede yarım saatlik iş.
Özel işletmelerde veya servislerde mutlaka vardır. En kötü ihtimalle bakkallarla yüz göz ol, ama bul o işlemciyi

Performans farkına gelecek olursak birbirine çok yakın performanstaki 2 işlemciden bahsediyoruz, emin ol pek fark yaratmazdı.
Fark yaratmıyor olması 4440 almak için kesinlikle bir neden değil.

Peki, şunu sormak istiyorum; Bu işlemci alıp, takınca ilk açılışta sorunsuz BIOS gelir mi? Eğer öyle olacaksa, USB ile şuradan;

Anakart - H81-PLUS - ASUS

Son güncel dosyayı indirip yüklesek, BIOS menüsünden sorun kalkar mı ortadan? Yoksa illa ki önce Windows kurup, masaüstü gelip öyle mi BIOS güncellemek lazım?

Şimdi bir işlemci bir sokete uyuyorsa alınır, mantıksız geldi bana. En güçlü ve en yeni işlemciyi en düşük seviye anakarta takarak bile çalıştırabilirsin, yeter ki soket işlemciye uysun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…