ASUS H81M-D ve R7 265 Sistem Toplama

JoyToyMe

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhabalar. Geçenlerde oyun oynarken birden ekranımda değişik çizgiler oluştu ve ekran bianda gitti burnuma değişik bi yanık kokusu geliyordu kasanın penceresinden baktımki ekran kartından ışıklar çıkıyor hemen şalteri kapadım allahtan anakartta bir sıkıntı olmadı. Gerçi yeni ekran kartı takmadım belki sokette bi sorun oluşmuştur bilemem. Bu bilgisayar zaten pek oyunlarda işimi görmüyordu radeon hd 6570 bi ekran kartım ve pentium bi işlemcim var (pentium yani ne kadar iş görür 32 bit sistem destekliyo :D) ama en azından çoğu oyunda medium ayarlarda 30-40 fps alıyordum. Yeni bi masaüstü bilgisayar toplamamın bi bahanesi olarak ekran kartımın yanmasını göstertiyorum :D

Neyse birkaç sorum olacak şimdi size yazacağım bu parçaların hepsi birbirine uyumlu mu ? Bir problem çıkar mı ?

• İşlemci ; Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm
  • Ram ; GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
  • Anakart ; ASUS H81M-D Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart (H81M-D yerine H81 Plus da alabilirim hangisini önerirseniz)
  • Güç kaynağı ; FSP HYPER 700 SERİSİ 700W GÜÇ KAYNAĞI
  • Ekran kartı ; Asus R7 265 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
Ve tabiki olmazsa olmaz :D kasa ; EVEREST 707BK CAVALIER MidT ATX SİYAH KASA

Bütün bu parçalar kasama sığacak mıdır? Bu 1.
2.si bütün parçalar birbirine uyuyor mu ?
3.sü güç kaynağı yeterlimi
4.sü oyunlarda medium ve high ayarlarda nasıl fps sonuçları görürüm
5.si fiyat 1470 lira civarı olcak hesabıma göre bide sizler hesaplarsanız söylersiniz :D
6.sı ise kasayı kullanan arkadaşlar var ise içerisinde fazla yer kaplamayacak olan egsoz fanı Ve işlemci fanı önerirseniz sevinirim.

Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı H81M-PLUS la değiştirelim, kasayı da xigmatek asgard 382 ile değiştirelim, işlemciyi pentium aniversary edition yapalım(G3258), ekran kartının da powercolor modelini aldın mı tamamdır.

Emin hocam öncelikle teşekkürler.
Vatanın Çorum şubesine gittim konuştuk işlemci ve kasa ellerinde yokmuş ancak farklı bi şubeden getirecekler. 1-2 haftaya sistem
hazır. Toplayacağım sistemin parçaları şunlar olacak ;
İşlemci ; İntel pentium G3258
Anakart; Asus H81 M-plus
Ram; GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz
Kasa ; Cooler Master RC-K 380 600W güç kaynağı dahil
Ekran kartı olarak ise MSI GTX 760

Mikail ve Emin hocam sizlere gerçekten çok teşekkür ederim sistemi yaklaşık 1 hafta önce topladım herşey tamamdır. Aslında uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama videosundaki parçalardan esinlenerek aldım bunları. Ancak G3258 yerine G3420 aldım hangisi sizce daha iyi 3420 alarak hatamı ettim merak ediyorum ?

vQpVOO.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı