ASUS H81M-PLUS anakarta i5 7400 işlemci uyar mı?

Shifter

Megapat
Daha fazla  
Anakartım: ASUS H81M-PLUS.
İşlemcim şu anlık i5 4570. Ben işlemcimi i5 7400'ya da i5 7500'e yükseltmek istiyorum. Bunun için anakartımı değiştirmeye gerek var mı?
Anakartım 1150 soketi destekliyor, işlemci de 1150 soket oluyor. Sorun çıkar mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değişeceği için mecbur RAM'de değişmeli. Önerdiğiniz anakart var mı? Ya da işlemciyi o pine uygun daha üst modelle mi değiştirmeliyim?

i5 7500 için alabileceğiniz anakartlar en uygun olabilecekleri B250 ve H270 olanlarıdır. Bunlar fiyat olarak güncel anakartlar ile aynı fiyatta olmakta ve çok az bulunmakta. Hatta sıfır diye almaya kalktığınız ürün 2.el olarak gelebilme sürprizi de mevcut.

Bütçeniz az ise, elinizdeki anakart için i7 4790 veya i7 4770 işlemci alabilirsiniz. Bu işlemcileri de sıfır olarak bulmak imkansız. Ama i5 7500 için şu şekilde bir önerim olabilir.
Anakart olarak bütçenize uygun olanı alabilirsiniz.

RAM olarak bütçenize göre ikisinden birini alabilirsiniz.

Düzeltme : Kişisel tavsiyem ise, elinizdeki tüm parçaları satıp, bütçenize göre bir konu açıp güncel bir sistem almanızdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı