ASUS H81M-PLUS RAM ve SSD önerisi

RichardRose

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar.
Sistemim aşağıdaki şekildedir:

ASUS H81M-PLUS.
R9 390 MSI.
i5 4460.
2x4 DDR3 1600 MHz CL9 Corsair Vengeance RAM.
1TB Samsung harddisk.

Warzone gibi oyunlarda stutter problemiyle karşılaştığımdan güncelleme yapmak istiyorum sisteme. 800 lira civarı bir bütçem var. RAM'i 12 GB yapıp bir de 250 GB SSD alasım var. Anakartımda 2 RAM slotu mevcut. 4'lüklerden birini çıkarıp 8 takmak istiyorum ama aynı markanın 8 GB RAM'i hiçbir yerde bulunmuyor. Önerebileceğiniz 8 GB bir RAM mevcut mudur? Veya SSD yerine 2x4 DDR3 RAM mi önerirsiniz. Çünkü gördüğüme göre anakartım DDR3 destekliyor.

Anakartın RAM uyumluluğu sitede şu şekilde verilmiş:

Çift kanal bellek mimarisi.
2 X DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1066/1600/1333 MHz ECC olmayan, arabelleksiz bellek.
* QVL listesi içinwww.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
* Intel® chipset sınırlaması nedeniyle, DDR3 1600 MHz ve XMP modundaki daha yüksek bellek modülleri DDR3 1600 MHz maksimum aktarım hızında çalışacaktır.
Intel® Extreme Memory profile (XMP) destekler.
* Hyper DIMM desteği her işlemcinin fiziksel özelliklerine bağlıdır.

Özellikle RAM konusundaki tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Genel olarak uyumluluk konusunda bilgim var. DDR MHz uyuşması gibi. Ama yine de emin olamıyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hayır. Genel olarak DDR3 RAM'ler sorunsuz çalışır. Genel olarak RAM alırken aynı CL değerlerine ve MHz hızlarına dikkat edin. DDR3 sistem eski. DDR4 sistemler olduğu için, DDR3 sıfır RAM'ler genel olarak az. 2. el piyasasına bakıp alabilirsin. Eğer imkanın varsa aynı RAM'den 2 tane alın. 16 GB RAM'i yüksek performansta kullanırsınız. Bu duruma Dual Channel diyoruz. Yerinizde olsam elinizdeki RAM'leri satardım. Anakartınız 16 GB kadar destekliyor.

Yok hayır. Genel olarak DDR3 RAM'ler sorunsuz çalışır. Genel olarak RAM alırken aynı CL değerlerine ve MHz hızlarına dikkat edin. DDR3 sistem eski. DDR4 sistemler olduğu için, DDR3 sıfır RAM'ler genel olarak az. 2. el piyasasına bakıp alabilirsin. Eğer imkanın varsa aynı RAM'den 2 tane alın. 16 GB RAM'i yüksek performansta kullanırsınız. Bu duruma Dual Channel diyoruz. Yerinizde olsam elinizdeki RAM'leri satardım. Anakartınız 16 GB kadar destekliyor.

Alacağım DDR3 RAM'lerin 1600 MHZ CL9 DDR3 olması gerekiyor değil mi? Bu üç değer önemli benim için. Peki bu iyi bir yatırım olur mu? Eski bir sistem olduğunu siz de söylediniz DDR3'lerin. Şimdilik sadece SSD takıp, ileride anakartı yenileyip üstüne yeni RAM'ler takmak daha mı mantıklı?

Şöyle söyleyim. Anakart değişirse çoğu bileşen değişir. Elinizdeki işlemci kötü değil. Bende de i5 4590 var. 1600MHz RAM'ler genel olarak CL10 veya 9 oluyor. Ben elimdeki RAM'leri sattım. 2 tane sıfır RAM aldım. Eğer düşünürseniz buyrun. Bütçe yetmezse ileride aynı RAM'den alırsınız. Benim önerim bu RAM'den alıp, elinizdeki RAM'leri satın. Sattığınız RAM'lerin üstüne ekleyip 1 tane daha RAM alın. Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz DDR3 Ram (HX316C10FR/8) Fiyatı

Şöyle söyleyim. Anakart değişirse çoğu bileşen değişir. Elinizdeki işlemci kötü değil. Bende de i5 4590 var. 1600MHz RAM'ler genel olarak CL10 veya 9 oluyor. Ben elimdeki RAM'leri sattım. 2 tane sıfır RAM aldım. Eğer düşünürseniz buyrun. Bütçe yetmezse ileride aynı RAM'den alırsınız. Benim önerim bu RAM'den alıp, elinizdeki RAM'leri satın. Sattığınız RAM'lerin üstüne ekleyip 1 tane daha RAM alın. Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz DDR3 Ram (HX316C10FR/8) Fiyatı

2. el olarak 350 liraya şunu buldum
Sanırım bütün değerler uyuyor. Fiyat da uygun geldi bana. Elimdekileri 100-150 liraya çıkarırsam.

Alabilirsin dostum. Hayırlı olsun şimdiden. Güle güle kullan.

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun ve hızlı cevap verdiğin için.
Alabilirsin dostum. Hayırlı olsun şimdiden. Güle güle kullan.

Dostum tekrardan selamlar. Ram'leri aldım. İkisini tek tek denedim. 8 gb olarak ikisi de çalışıyor bilgisayar açılıyor. Ama ikisini taktığımda 16 gb olduğunda pc açılmıyor. Hatta pc açılırken reset spamına giriyor bazen. İşin ilginci, eski ram'imle beraber 4+8 yaptığımda 12 gb'ı algılıyor ve pc açılıyor.

Anakartın özelliklerinde şu yazıyor:
Çift Kanal Bellek Mimarisi
2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1066/1600/1333 MHz ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek
* QVL Listesi için www.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
* Intel® chipset sınırlaması nedeniyle, DDR3 1600 MHz ve XMP modundaki daha yüksek bellek modülleri DDR3 1600 Mhz maksimum aktarım hızında çalışacaktır.
Intel® Extreme Memory Profile (XMP) Destekler
* Hyper DIMM desteği her işlemcinin fiziksel özelliklerine bağlıdır.

Sorun çıkarmaması lazım gibi geldi bana. Önerin var mıdır? BIOS mu güncellemeli? Bir yerde bios pilini çıkarıp takmayı önermişler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı