Asus H87-Plus ve Gigabyte H87-D3H Bios Update

G

Gamiurams

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Yaz gelmişken karnede sağlamken amcamı ayarlayabilirsem bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 4790 + H87 ikilisi alacağım. Aslında H97 alacaktım fakat Vatan Bilgisayar Antalya stoklarında yok. BIOS update yapıp kullanmayı düşünüyorum. Fakat bazı forumda bazı arkadaşlar bios güncelleyemedim dedi. 4790 takınca ekran gelmiyor diyor. H97 anakart alınca açabilmişler.

Yabancı forumda da baktım özellikle de Asus H87 kullananlar bilgisayar çalışmıyor diye yazmışlar. @Recep Baltaş abi işlemcisiz, ramsiz BIOS güncellenebilir diyor fakat görüntü gelmezse ne yapacağız? Valla özellikle de Asus'da sorun yaşandığı için Gigabyte almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam asıl bütçe nedir? Sadece işlemci ve anakart mı alacaksınız? Ayrıca Asus'a özgü olan USB BIOS Flashback ile BIOS Update mümkün. Tabi birde 4790 gibi bir işlemciye H87 takmak ne mantıklı tartışılır. Onun yerine biraz daha B serisine baksanız en azından Z'ye yakın olur. Yoksa H serisinde Mert Ercan'ın çektiği gibi çekersiniz. SLI yok, o yok bu yok vs.

@SypeR hocam benim bütçe tek kasa olarak 3000TL. Aklımdaki sistemi kurdum fakat anakart sıkıntı oldu. H serisi B serisinden daha iyi diye biliyorum. Z serisi almayı düşünmüyorum. Çünkü işlemci çarpan kilitli olduğu için olduğu için OC yapmayacağım.

Sistemi de söyleyeyim:

• Gigabyte H87-D3H
  • Corsair 200R 550W
  • Gskill 1600Mhz 2x4 CL9 Ram
  • i7 4790 işlemci
  • Asus GTX 770 Direct Cu İİ (R9 290 demeyin render alacağım CUDA lazım)
  • WD Caviar Blue 1Tb
  • Samsung Evo 120GB

O özellik sadece bazı anakartlarda var. Alacağın anakartta varsa gerek yok ama Haswell işlemci ile güncelleme yapman gerek.

Gigabyte H87-HD3 de var mı bu özellik ?

Araştırdım fakat olduğuna dair bir kanıt bulamadım. Asus'a özel bir durum olsa gerek.

Hocam son şekil şöyle bir sistem topladım sence nasıl ? İnşallah anakart sorun çıkarmaz.

• Corsair 200r 550W
  • Asus H81-Plus
  • Corsair 2x4 1600 Mhz CL9
  • i7 4790
  • Asus GTX 780 Direct Cu II
  • WD Caviar Blue 1TB

780 yerine R9 290 alıp, kalan paraya anakart, kasa ve güç kaynağını yükseltebilirsin. Sabit diskin de Barracuda olması daha iyi olur.

Hocam R9 290 bana uygun değil. Render alacağım için CUDA yararlanmak istiyorum. O yüzden GTX 780 kararlıyım. Ama barracuda daha iyiyse onu seçebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…