Merhaba arkadaşlar. Yaz gelmişken karnede sağlamken amcamı ayarlayabilirsem bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 4790 + H87 ikilisi alacağım. Aslında H97 alacaktım fakat Vatan Bilgisayar Antalya stoklarında yok. BIOS update yapıp kullanmayı düşünüyorum. Fakat bazı forumda bazı arkadaşlar bios güncelleyemedim dedi. 4790 takınca ekran gelmiyor diyor. H97 anakart alınca açabilmişler.
Yabancı forumda da baktım özellikle de Asus H87 kullananlar bilgisayar çalışmıyor diye yazmışlar. @Recep Baltaş abi işlemcisiz, ramsiz BIOS güncellenebilir diyor fakat görüntü gelmezse ne yapacağız? Valla özellikle de Asus'da sorun yaşandığı için Gigabyte almayı düşünüyorum.
Hocam asıl bütçe nedir? Sadece işlemci ve anakart mı alacaksınız? Ayrıca Asus'a özgü olan USB BIOS Flashback ile BIOS Update mümkün. Tabi birde 4790 gibi bir işlemciye H87 takmak ne mantıklı tartışılır. Onun yerine biraz daha B serisine baksanız en azından Z'ye yakın olur. Yoksa H serisinde Mert Ercan'ın çektiği gibi çekersiniz. SLI yok, o yok bu yok vs.
@SypeR hocam benim bütçe tek kasa olarak 3000TL. Aklımdaki sistemi kurdum fakat anakart sıkıntı oldu. H serisi B serisinden daha iyi diye biliyorum. Z serisi almayı düşünmüyorum. Çünkü işlemci çarpan kilitli olduğu için olduğu için OC yapmayacağım.
Sistemi de söyleyeyim:
Gigabyte H87-D3H
Corsair 200R 550W
Gskill 1600Mhz 2x4 CL9 Ram
i7 4790 işlemci
Asus GTX 770 Direct Cu İİ (R9 290 demeyin render alacağım CUDA lazım)
Hocam R9 290 bana uygun değil. Render alacağım için CUDA yararlanmak istiyorum. O yüzden GTX 780 kararlıyım. Ama barracuda daha iyiyse onu seçebilirim.