Asus K53S Mavi Ekran Hatası

enes batuhan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle bu acı günde (soma faciası) hepimize geçmiş olsun demek istiyorum.

Benim sorunum şu; Rome total war 2 oynuyorum 5 dakika sonra mavi ekran hatası alıyorum, Empire total war oynuyorum aynı sorun, league of legends oynuyorum arada sırada nadiren veriyor. İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda bilgisayar ısındığı için mavi ekran verme ihtimalini eledim ve tek tespitim (büyük olasılıkla) ekran kartımdaki sorundur.

Bilgisayarımın modeli Asus K53S, ekran kartım nvidia, nerenin fotoğrafı lazımsa yardımcı olabilecek arkadaşlar söylerlerse fotoğrafını çekip atabilirim, sistem ile alakalı pek bilgim yok. Bilgisayarımın özellikleri 8 gb ram, 2 gb ekran kartı ki maalesef çok düşük bir performansa sahip.

Defalarca format atmama rağmen ( ki en son dün format attım) değişmiyor oyunu formattan sonra yüklüyorum yine aynı hata, aynı hata. Lütfen yardım edin. 1 aydır arıyorum bilgisayarcılara veriyorum 10 lira alıp tamam diyolar bakıyorum hala aynı. Adam ben yaptım elimden geleni falan diyor saçma sapan bir hal içindeyim lütfen ilgilenin ...

Son düzenleyen: Moderatör:
GT 540M GPU var. Mavi ekran için bize Minidump klasöründeki DMP dosyalarını yolla.

10 TL'ye tamir ediyorum diyen arkadaş yalan diyor. GPU'nun bazı pinleri ayrılmıştır ve Reballing gerekir. Bu da en eaz 50 TL'dir ki 150 TL'ye kadar çıkabilir.

Garanti varsa kesinlikle Garantiye gönder. Yoksa dışarıda yaptır ama Reballing'de başarı oranı %70'tir. Yani ASUS tamir etmezse aynı hatayı tekrar verme olasılığı yüksektir.

Formattan sonra driver kurdunmu?
Hayır asus dizüstü bilgisayarın kendi format sistemi var, ama bilgisayarcıya da attırdım. Değişen bir şey yok maalesef.
GT 540M GPU var. Mavi ekran için bize Minidump klasöründeki DMP dosyalarını yolla.

10 TL'ye tamir ediyorum diyen arkadaş yalan diyor. GPU'nun bazı pinleri ayrılmıştır ve Reballing gerekir. Bu da en eaz 50 TL'dir ki 150 TL'ye kadar çıkabilir.

Garanti varsa kesinlikle Garantiye gönder. Yoksa dışarıda yaptır ama Reballing'de başarı oranı %70'tir. Yani ASUS tamir etmezse aynı hatayı tekrar verme olasılığı yüksektir.

O2o7G4.png

Hayır asus dizüstü bilgisayarın kendi format sistemi var, ama bilgisayarcıya da attırdım. Değişen bir şey yok maalesef.

O2o7G4.png
Recep Abi DMP dosyalarını yolla demiş de, resim olarak yolla dememiş ki be hocam. :D O iki dosyayı bir siteye yükleyip atın.

Doğru düzgün bir siteye upload edin. Rapidshare, Mediafire, Rghost gibi.

RapidShare

Kod:
*** STOP: 0x1000007e (0xffffffffc0000005, 0xfffff8800f9e5602, 0xfffff880035cb748,
0xfffff880035cafa0)

*** nvlddmkm.sys - Address 0xfffff8800f981be1 base at 0xfffff8800f4e6000 DateStamp
0x52676afe

*** STOP: 0x1000007e (0xffffffffc0000005, 0xfffff8800f988602, 0xfffff880035b6748,
0xfffff880035b5fa0)

*** nvlddmkm.sys - Address 0xfffff8800f924be1 base at 0xfffff8800f489000 DateStamp
0x52676afe

Sorun ekran kartınızdan kaynaklı. Ancak verdiğin Leptop sürümü tam değil K53X, X olan yerde model olması lazım. Bios güncellemenizde Vbıos güncellemesi mevcut, eğer güncellemeyi yanlış veya en güncel ise bir sürüm düşürmemiz gerekebilir yüklü değilse güncellemeniz gerekebilir.

Sorun ekran kartınızdan kaynaklı. Ancak verdiğin Leptop sürümü tam değil K53X, X olan yerde model olması lazım. Bios güncellemenizde Vbıos güncellemesi mevcut, eğer güncellemeyi yanlış veya en güncel ise bir sürüm düşürmemiz gerekebilir yüklü değilse güncellemeniz gerekebilir.

Hocam kusura bakmayın ama neredeyse hiç bir şey anlamadım. Sistem bilgim neredeyse hiç yok... K53S yazıyor ama bilmiyorum. Yani benim bunu düzeltmem için tam olarak ne yapmam lazım ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı