ASUS K556UQ-XX935T kurulum sonrası internet ve ses yok

booreas

Centipat
Tabii internet ve ses falan yok, onlara bakacağım artık.

Çok teşekkürler, 2-3 gündür uğraştırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii internet ve ses falan yok, onlara bakacağım artık.

Çok teşekkürler, 2-3 gündür uğraştırıyorum.
Estağfurullah. Gerçekten çok sevindim sizin adınıza. Kext'leri silme işlemi en son çare olarak önerecektim. İnternet konusuna gelecek olursak eğer Wi-Fi kartınız uyumsuzsa, bu kext ile düzeltilebilecek bir şey değil. Harici adaptör alabilirsiniz.

Ses için;

Son düzenleme:

Sağ üst tarafa Wi-Fi logosu geldi. İyi işaret ama ağ bulamıyorum şu anda. Öyle bir sorun var.

Seste bir gelişme yok.

Denemeye devam.

Hackintool üzerinden inanılmaz kolay bir şekilde ses tanıtımı yapabildim. Ama bunun için ilettiğiniz AppleALC ile ses tanıtmak rehberindeki dosyalar gerekiyor. Gerçi zaten Hackintool'da info kısmında adım adım her şeyi anlatmış, sizin hazırladığınız Clover USB'sinin içinde zaten mevcut.

Sadece Wi-Fi kaldı çözemediğim.

Atheros AR9565. Mojave'de tanıtan çok olmuş. Şu anda bende de çalışmaya başladı bir anda bu mesajı yazarken başka bir şey için yeniden başlatıyordum. Zaten Wi-Fi açık gözüküyordu ama ağ bulamıyordu, düzeldi.
Hackintool ile tanıttım sesi evet. AppleALC yeterli oldu (ve Lilu), Hackintool zaten kendisi ses kartımı algılayıp doğru layoutları önermişti, 27 olanı seçtim, şu anda sorunsuz çalışıyor.
Şu anda tek sorunum touchpad. Çalışıyor VooDooI2C ile ama şöyle bir sorun var; mesela touchpad üzerinden sağa kaydırıyorum Cursor'ı, elimi çekince de kendi kendine sağa gitmeye devam ediyor tıklayana kadar. Onu çözemedim. Gesture'lar da çalışmıyor 2 parmak kaydırma vs. zaten çalışsa da kullanılabilir değil dediğim sorundan dolayı.

Ayrıca iMessage, Airdrop falan da çalışmıyor.

Ayrıca iMessage, Airdrop falan da çalışmıyor.

Touchpad için ise belki başka bir kext yükleme programı aracılığıyla tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

iMessage da tamam. Facetime için webcam çalışmıyor, uğraşmam bile, kullanmıyorum zaten.

Touchpad olayını çözemedim. Bir de Airdrop / Bluetooth. Spotlight üzerinden Airdrop diye aratıp enter'a basınca bulunamadığı için çalıştırılamıyor gibi bir hata veriyor.

Touchpad kextini yüklediğiniz program nedir? Başka bir kext yükleme programı aracılığıyla tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz belki. "BTFirmwareUploader.kext" isimli kext mevcut mu sistemde?

Sanırım KCPM Utility Pro ile yüklemiştim. Tam emin olamıyorum.
Bahsettiğiniz kext yok, hayır. Şu anda Ağ ekranının görüntüsü aşağıdaki gibi. Bluetooth var ve açık gibi gözüküyor ama ne ben laptopu bulabiliyorum, ne de laptop üzerinden harici bir hoparlör vs bulabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…