ASUS Laptop Açılmıyor

xxccvvbbnn

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
ASUS marka ve Vivobook model bir laptopum var. Şu an başka bir şehirde olduğum için kutusuna bakamıyorum ve ekran açılmadığı için de detaylı model bilgisine ulaşamıyorum. Vivobook 14 ya da 15 olması lazım.
Dün gece film açıp yattım ve bu sabah kalktığımda PC açılmıyordu. Şarja takılu olmadığı için pili bitmiştir diye düşündüm ama şarja taktıktan sonra da açılmadı. Güç tuşunun üstünde beyaz bir ışık yanardı PC açıldığı zaman ve o da yanmadı. Tandaki LED ışıklardan şarj olduğunu gösteren ışık yanıyor fakat ampul işareti olan ışık yanmıyor. Telefonu USB ile PC'ye takıyorum ve ona da şarj gelmiyor. Kasaya gömülü batarya olduğu için çıkartamıyorum ve hala garantisi devam ettiği için kasayı sökmek de istemiyorum.
Sizce bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Kasayı sökmeden deneyebileceğim bir yöntem var mı? Garantiye göndermek en iyisi biliyorum fakat bilgisayarın bozulduğunu babama söylemek istemiyorum kesin şart değilse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör, şarj soketi, şarj yuvası kaynaklı olabilir veya batarya bitmiş şarj almiyor olabilir.
Aynı güce sahip alternatif bir adaptör temin ederek deneyebilirsiniz.
Adaptörden olduğunu tespit ederseniz garanti servisi ile görüşme sağlayın adaptör garanti kapsamına girmesi gerek. Ona göre garantiye gönderim yaparsınız.

Adaptör, şarj soketi, şarj yuvası kaynaklı olabilir veya batarya bitmiş şarj almiyor olabilir.
Aynı güce sahip alternatif bir adaptör temin ederek deneyebilirsiniz.
Adaptörden olduğunu tespit ederseniz garanti servisi ile görüşme sağlayın adaptör garanti kapsamına girmesi gerek. Ona göre garantiye gönderim yaparsınız.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sanıyorum adaptör ile ilgili bir problem yok çünkü dün ilk şarja taktığımda turuncu ışık yanarken bir süre sonra beyaza döndü. Yani şarj olmuş gibi gösterdi. Bir de dün 4 5 saat sonra tekrar denediğimde bir açıldı. Akabinde ben tekrar kapattım ve şimdi yine açılmıyor. Sizce pil arızası anlamına gelir mi bu? Ve böyle bir durumda pil arızası garanti kapsamına girer mi acaba?

Batarya arızası bu tarz açılmama gibi durumlara yol acabilir. Laptop çalişir gorunur ama ekran gelmez ekran kartı dolayisi ile bu sorun olabilir. Bir açılıp bir açılmama chipset kaynaklida olabilir. Batarya şarj almiyor ise boş olduğundan açılıp geri kapanmışta olabilir. Yani şimdiki ve önceki yazdiğim sebeplerden dolayıdır.
Garantisi varmış madem urunu kutulayin faturası ile beraber garanti servisini arayin ürün kaydinizi actirin sorunu anlatın anlasmali kargo numarasi ile gönderin. Ve laptop uzerinde yasadiginiz sorunları bir kagida da aktarin detayli bir sekilde faturanin yanina koyarsiniz.

Batarya arızası bu tarz açılmama gibi durumlara yol acabilir. Laptop çalişir gorunur ama ekran gelmez ekran kartı dolayisi ile bu sorun olabilir. Bir açılıp bir açılmama chipset kaynaklida olabilir. Batarya şarj almiyor ise boş olduğundan açılıp geri kapanmışta olabilir. Yani şimdiki ve önceki yazdiğim sebeplerden dolayıdır.
Garantisi varmış madem urunu kutulayin faturası ile beraber garanti servisini arayin ürün kaydinizi actirin sorunu anlatın anlasmali kargo numarasi ile gönderin. Ve laptop uzerinde yasadiginiz sorunları bir kagida da aktarin detayli bir sekilde faturanin yanina koyarsiniz.
Anladım. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Öyle yapayım madem. İyi günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı