ASUS laptop için RAM ve hard disk tavsiyesi

Hocam 4+4 şeklindeymiş.Maksimum 12 gb destekliyor.Yani 4+4 4 gb ram çıkarılıp 8 takılacak.Yardımınız için teşekkür ederim sipariş edicem.

Hocam peki harddisk konusunda ön bellek için herhangi bir sıkıntı olur mu?128 Mb önbelleğe sahip hani fazla gelir falan sıkıntı olur mu diye sordum.Mailde önbellek için bir şey yazmamışlar.
Tamam o zaman sorun yok. Diğer RAM ile kendini eşitler, siz direkt tak çalıştır yapacaksınız bu kadar.
Garantide taktırtıcam hocam.

Hocam peki hard disk konusunda ön bellek için herhangi bir sıkıntı olur mu? 128 MB önbelleğe sahip hani fazla gelir falan sıkıntı olur mu diye sordum. Mailde önbellek için bir şey yazmamışlar.

Ön bellek nasıl bir şey biliyor musun? Mesela sen "yeni klasör" adında bir klasör açtın ve 5 saniye sürdü açılması, sonra kapatıp 5 dakika sonra tekrar aynı klasörü açtın ve 2.5 saniyede açıldı. Neden? Bunu kaydetti HDD ön belleğine, bu sayede tekrar ihtiyacın olduğunda hızlıca önüne servis etti. Ön bellek ne kadar büyük olur ise o kadar daha fazla şey kaydeder ve cihaz performansı/hızı artar. Bu kadar, başka bir işi yok aynı CL değeri gibi hıza etki eden bir etmen.

Anladım hocam yani önbellek fazla olsa da hani uyumluluk açısından sıkıntı yok anladım teşekkür ederim parçaları sipariş veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…