Merhaba arkadaşlar.
Bugün Asus notebook'larda ekran parlaklığının, renk kontrastlığının otomatik olarak değişmesi sorununun çözümünü anlatacağım.
Sorunumuz şu :
Mesela Technopat Sosyal'de geziniyoruz. Daha sonra Steam'in sitesine girdik. Tekrar Technopat Sosyal'e döndüğümüzde renklerin biraz değiştiğini göreceksiniz. Aradan yaklaşık 5 saniye geçtikten sonra eski görüntü kalitesine geri dönüyor.
Aslında bu bir sorun değil. Şarjınızın daha uzun sürmesini sağlayacak bir şey. Laptop'umu ilk aldığımda böyle bir şey olduğunu farkettim ve ayarları kurcalayarak çözümünü buldum. Beni çok sinir etmişti bu olay aslında.
Neyse efenim, çözüme gelelim ;
Masaüstün'de boş bir yere sağ tıklayıp, Intel'in Grafik Özellikleri yerine basıyoruz. (Kırmızı ile işaretledim)
Eki Görüntüle 100350
Daha sonra karşınıza böyle bir ekran gelecek :
Eki Görüntüle 100352
Burada Güç'e basacağız. Bastıktan sonra karşınıza böyle bir ekran gelecek :
Eki Görüntüle 100355
Gördüğünüz gibi Elektrikle Çalışırken'in altında Pille Çalışırken kısmı mevcut. Pille Çalışırken'e basıyoruz.
Eki Görüntüle 100356
Görüntü Enerji Tasarrufu Teknolojisi başlığı altında ''Etkinleştir'' seçili. Etkinleştir'in yanındaki Devre Dışı Bırak'a basıyoruz ve sağ alltan Uygula'ya basıyoruz. Daha sonra size şöyle bir soru soracak :
Eki Görüntüle 100357
Buna Evet deyin.
Artık sorunumuz çözüldü. Yardımcı olduysam ne mutlu bana
İyi Sosyal'ler!