furkyng
Hectopat
Daha fazla
Başlıkta ki anakart ve Phenom II 955 BE işlemcim var. İşlemciyi 3.8 GHz'ye çektiğim zaman mavi ekran gibi sorunlar olmuyor fakat oyunlarda 10-15 dakika sonra 10-15 saniyelik FPS drop ile karşılaşıyorum. Phenom II işlemcilerin maksimum sıcaklık değeri 62 derece olarak belirtilmiş. Prime95 testlerinde maksimum 70 derece oluyor. Acaba bu sorun sıcaklık değerleri ile mi alakalı yoksa anakart ile mi alakalı? Anakart potansiyeli olmayınca nasıl sorunlar çıktığını bilmiyorum. Oyun sırasında 65 derecelerde seyrediyor 3.8 GHz hızındayken ve 62 dereceyi geçtiği an bu takılmalar başlıyor. Kısacası sorunumu "hız aşırtma sonrası oyunda FPS drop" olarak söyleyebilirim. Teşekkürler. Bu arada bu şekilde kullanmıyorum işlemciyi, sadece denedim. Hız aşırtma olmadan böyle bir sorun yok. Stok soğutucu kullanıyorum. Şöyle bir şey farkettim, Prime95 testinde işlemci sıcaklığı 70 derece civarına geldiğinde bir anda 65 seviyelerine çekiliyor. Sonra geri 70'e çıkıp birkaç dakika sonra 65 seviyelerine geri düşüyor. Böyle tekrarlıyor sürekli aynı oyunda sürekli belirli zaman aralıklarında FPS drop ile karşılaşmam gibi.
Güncel.
Güncel.
Son düzenleme: