Asus M4A78LT-M LE Anakart Bios Ekranı Dondu

StarsHallowen

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, m4a78LT-M LE anakartı kullanıcısıyım. Windows 8 yüklemiştim anakartım uyumlu değildi ama ben yükledim yine.
İlk başlarda herhangi bir sorun yoktu fakat sonra 14 GB bir güncelleme geldi güncelledim ama güncelleme gelmeden önce internetim yavaş ve pc cok kasıyordu. 90 derece gibi bir şeydi... Güncelledikten sonra yeşil bios ekranında dondu kaldı. Ben de baya bir araştırdım ama çözümü bulamadım.

Şimdi işlemci yandı desek asus express gate rahatca acılıyor. Ekran kartım bozuk olsa farklı bir ekran kartı ile denedim. PSU desek 6oow kullanıyodum 800w ve 200w denedim acılmıyordu. Sonra ramleri cıkartıp taktım bu sefer pc hiç acılmamaya basladı. Yeni ram aldım 8gb 1400mhz ddr3 yine acılmadı ve sonrada anakart enerji almamaya basladı. Bundan önce termal sıvım işlemcime dökülmüştü ama herhangi bir problem olmamıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartına ait windows 8.1 güncellemeleri dahi var. Uyumsuz değil. Zaten 8 kullanma, biraz problemli idi.

Anakart - M4A78LT-M LE - ASUS

14 Gb değil de 1.4 GB olabilir mi? 14 olası değil.
RAM 1400 değildir, 1600 olmasın?

Sorun sırf güncelleme kaynaklı olsaydı restore edebilirdin ama artık açılmıyor diyorsun.

Mevcut durumda Bios'u resetle.

Sistemin tüm bilgilerini gir ki daha destekli birşeyler söylenebilsin.

Gerçi makina birçok sıkıntı yaşamış, sıkıntılı iş.

Makinayı sök, tozunu mozunu temizle, macunu kontrol et, sorunsuz topla bir daha bak.

Öncelikle evet benim hatam 1.4 olucakmıs. RAM 1400 bundan eminim. Bilgisayarı yeniden cıkartıp taktım. Bu sefer bios ekranınta kayma oldu. Muhtamelen ekran kartındandır denedim ama değiştirinçe'de aynen o şekilde kaldı.

Ama teşekkürler ben konuya cevap verene kadar klendime bir lenovo y510p aldım :)

İnanmayacaksınız ama gene aynı problem ramlerimi overclock'suz hali ile yeniden taktım OC zaten kaldırmıstım ama bios'u nasıl sıfırlayacağım ? /Recep Baltaş

Cmos jumper yokmus bios pilini cıkarıp 10 dakika bekledim ve bu sefer hiç açılmadı...Yani açılıyor ama ben kasa'dan power tuşuna basınca değil direk oluyor (kabloyu taktığımda). İmkansız bir problem. Full'den anakart'ı cıkarıp farklı anakrt deneyeceğim

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı