ASUS M5A97 anakartta CPU LED ışığı yanıyor

Quaxicon

Decapat
Daha fazla  
Merhaba elimde FX-8320 işlemci var bugün M5A97 r2.0 anakart aldım, aldığım yerde anakartın her şeyini test ettirdim bir problemi yoktu. Eve geldiğimde sadece 24 pin güç bağlantısını yaptım elimde CPU Power kablosu olmadığı için (bendeki 4 pin anakarttaki 8 pin) onu takmadım. Tornavida ile kısa devre yaparak çalıştırdığımda CPU LED ışığı kırmızı yanıyor ve işlemci ısınmıyordu bunun nedeni nedir? Elimdeki işlemcinin pinlerinde sıkıntı vardı ama düzelttirmiştim ondan mı kaynaklıdır yoksa CPU Power kablosuyla bir alakası var mıdır? Bir de işlemciyi takarken çok ufakta olsa bozuk pinlerin olduğu yere tam takılması için baskı yaptım çünkü takılırken biraz zorlandı -belki de ben takamamışımdır- pinlerden dolayı yanıyor olabilir mi?

İşlemciyi söküp pinleri bir kontrol et takarken pin kırılmış olabilir.

İşlemci şu an takılı değil yanımda kutuda duruyor ve baktığımda gördüğüm kadarıyla hiçbir pinde yamukluk yok. CPU Power kablosunu takmadım diye olabilir mi? Bir de böyle durumlarda işlemcinin bozuk olma olasılığı yüksek midir yoksa daha çok yazılımsal ve yanlış bağlantı gibi durumlarda mı olur?

İşlemci şu an takılı değil yanımda kutuda duruyor ve baktığımda gördüğüm kadarıyla hiçbir pinde yamukluk yok. CPU Power kablosunu takmadım diye olabilir mi? Bir de böyle durumlarda işlemcinin bozuk olma olasılığı yüksek midir yoksa daha çok yazılımsal ve yanlış bağlantı gibi durumlarda mı olur?

Milyar tane ihtimal var CPU pover kablosunu takmazsan çalışmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı