ASUS M5A97 Evo Sistem Toplama

Serhat Şahinler

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle İyi Geceler.

Anakart olarak ASUS M5A97 Evo , Ekran kartı olarak ASUS R9 270 aldım.
İşlemci Olarak AMD Fx 8300 Düşünüyorum.Ram olarak www.vatanbilgisayar.com: Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar almayı planlıyorum. İlerde 16 Gb yaparım diye www.vatanbilgisayar.com: Corsair 8Gb Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar bunu istiyorum ancak anakart uyumluluk listesinde alttaki model maalesef yok.Alacağım Soğutucu Ram slotlarını kapattığı için Ram konusunda biraz sıkıntım var. Alıp denesemmi diye düşünüyorum.Soğutucu konusunda bunu düşünüyorum: http://www.vatanbilgisayar.com/cool...2011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html.Kasa olarak www.vatanbilgisayar.com: Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar bunu alacağım. Hdd olarak ise www.vatanbilgisayar.com: Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar bunu alacağım.

Benim sorum şu : Soğutucu işlemciyi tatmin eder mi? Overclock ile işim yok sadece oyun oynayacağım. 8 gb Ram beni ne kadar idare eder. Daha sonra 1 tane 4 gb aynı modelden alsam uyumluluk sorunu yaşar mıyım?Zalman kasa ve CORSAİR ramlere lafım yok zaten SSD daha sonra alıcam. Yarın gidip alıcam varsa durumda yanlış birşey beni uyarır mısınız ?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doların bu kadar yüksek olduğu bir zamanda beklemek bence daha iyi olurdu. Bu tabloda bana göre dolar düştüğü zaman daha iyi parçalar eklenebilir. O yüzden sistem için yorum yazmıyorum.

Dolar dün 2,48 di bugün 2,45. Malum hafta sonu kur değişmiyor. Vatan'ın indirimini beklememiz lazım ancak. 484 dolar bunların fiyatı 1200 liraya denk geliyor.2,45 den 1185 lira yapar.dolar 2,35 e düşse bunlar 1140 lira yapar.yani aradaki 60 tl için beklenirmi o muamma.zaten 1 aydır bekliyorum. Bide şu var,ya dolar çıkarsa. Bana öneri lazım hocam öncelikle. Sorular açık ve net hocam. Herkes yardımcı olursa sevinirim. Kafayı bozdum alıcam

Oc ile işin yoksa stok fan bile yeterli olur. Sadece biraz sesli çalışır, bunu engellemek için ortalama üstü bir soğutucu yeterli olur. Deepcool Gammaxx S40 düşünebilirsin.

RAM 8 GB yeterli boşa masraf yapma. Render falan almayacaksan tabi.

Hocam vallahi stock fan yorumlarını okuduktan sonra keşke intel toplasaydım dediğim bile oldu. Ama paraya yazık. Stock fan çok ses yapıyormuş. Sadece işim oyunla başka birşey değil oda günde 3-5 saat. Oda arada yani. Program olarak arada İllustrator kullanıyorum ki bunu eski athlon x2 bile kaldırıyordu. Ses duymam aslında sennheiser kulaklık var ama pimpirikliyim biraz. Bir iş olduğunda tam olsun. Bu soğutucu hakkında çok iyi yorumlar okudum bakalım alınca görcez
Sistem aslında güzel.herkes masraf yapma FX 6300 al diyor ama benim içim elvermiyor. Sen git 350 liralık anakart al üstüne 300 TL'lik işlemci tak
Bu anakart FX 9xxx serilerini destekliyor bence düşük almak mantıksız

Bende stock fan kullanıyorum. İntel i5-4590, msı gtx 970 ile 4-5 saat oyun oynuyorum. Sıcaklık en fazla 90.

Anakart, işlemci ve hdd'den kısıp ekran kartı modelini yükseltirsen daha mantıklı bir sistem olur.

Bence beklemeden almalısın dolar düşmez dahada yükselir beklemeden al

Bence de dolar bu sene artmaya devam edecektir onun düşmesini beklersen senelerini alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…