Çözüldü ASUS M5A97 LE R2.0 BIOS'unda TPM 2.0 ayarı yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheFreak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
8 GB
İşlemci
AMD FX 6300
Geçen gün bilgisayarıma Windows 11 kurdum ve oldukça memnunum. Ancak bugün Valorant kurmak istediğimde TPM 2.0'ı ve Secure Boot'u aktif etmemi istedi. Secure Boot ayarını aktif ettim fakat TPM 2.0'a dair herhangi bir ibare yok. Bu durumu aşmanın bir yolu mevcut mu?

Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0

Maalesef hocam. Windows 10'a dönmek gerekiyor.

Çözüm
Windows 11'e Rufus'tan farklı bir yazma yapılarak geçilebilir ancak yine de Valorant için çözüm olmayacaktır, @Yener K.'un dediği gibi yani Valorant için Windows 10'a dönmek gerek bu anakart için. Harici bir TPM modülü belki takılabiliyordur bu anakarta bilmiyorum, ama takılsa bile Secure Boot'u da halleder mi orası da meçhul.

Normalde konu çözüldü diye yazmayacaktım ancak şu Rufus detayını vereyim dedim. :)

TPM çipi takılsa bile çözüm olmuyor. Araştırmalarıma göre sebebi de 2.0 olarak tanıyacak bir BIOS gerekmesi. Üreticiler de bunun için uğraşır mı derseniz çok zor. Desteği olmayan sistemler bir şekilde Windows 11 kurabilir. Burada sıkıntı yok fakat TPM 2.0 zorunlu olan yerlerde sıkıntı oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı