ASUS M5A97 R2.0 BİOS Güncellenmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
BİOS güncelleyemiyorum. ASUS'un sitesinden ana kart modelini işletim sistemimi seçip indiriyorum. Buraya çıkart diyorum ve USB belleğe kopyalayıp BİOS'a giriyorum. USB'ye gelip dosyayı seçtiğimde hata veriyor. Zaten dosyayı buraya çıkart dediğimde simge beyaz bir sayfa oluyordu. Başka nasıl BİOS güncelleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam az önce Gigabyte anakartımın üretici firmanın verdiği program ile güncelleme yaptırdım, bios uçtu. 2 saattir uğraşıyorum, biosu sıfırlamak için sonunda başardım iyi bilgin yoksa hiç bulaşma derim.

BİOS güncellemek basit aslında ama PC'ye inen dosyada sıkıntı var. Failed filan diyo hata veriyor.

Anakart modelin imzanda ki ise ve şuan ki bios sürümün 1602'den düşük *değilse* altta verdiğim isoyu ve onun altında ki programları kur;
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97_R2.0/M5A97-R20-ASUS-2201.zip
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AISuite_II_XPVistaWin7-8_8-1_M5A97_R2_VER20401.zip
Aisuite içinden update yazanı açıp bios dosyasını seçip veya online güncelleme ile güncelleyebilirsin. Eğer yine hata alırsan bios dosyasının adını şu şekilde değiştir M5A97R20.CAP ve sonra istediğin gibi güncelle.

İlgin için teşekkürler. Bios sürümüm 1903 olarak görünüyor. Güncellemeye gerek var mı?

İlgin için teşekkürler. Bios sürümüm 1903 olarak görünüyor. Güncellemeye gerek var mı?

- - - Güncellendi - - -

Konu güncel arkadaşlar. Cevapları da güncelleyelim.
Yazıyı okumadan neden soru soruyorsun? 1602'den düşük değilse dediğim şekilde günelleyeceksin dedim zaten. Yani güncellemen lazım, konu başlığın da "bios güncelleme" güncellemek istemiyorsan neden soruyorsun? Biraz mantıklı olun, yazdıklarımızı iyice okuyun lütfen.

Yahu ben güncellemek istiyorum. Zaten ASUS AL SUİTE 2 var PC'de. BİOS sürümü 1903 görünce rakam yüksek olduğundan gerek var mı? diye düşündüm. Ayrıca verdiğiniz link'ten indirdim ve dediğiniz gibi ismi değiştirdim ama yine hatalı.

- - - Güncellendi - - -

Asus all suite 2'de bios update var, anakart modeli yaz.
Ana kart'ım imzamdaki gibi ASUS M5A97 R2.0. Ayrıca al suite'den denedim. Update'yi seçtim ama bir yazı vardı ekranda yaklaşık 10 dakika kalınca iptal ettim. BİOS üzerinden güncellemek istiyorum ama dosya hatalı iniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…