Asus M5a99fx Overclock Problemi

berkekrkn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar pazar günü asus m5a99fx anakart aldım (almaz olaydım) daha önce kullandığım asus m5a97 anakartta en yüksek 4.5 ghz yi görebildim sırf daha yüksek o.c performansı var diye m5a99fx i satın aldım.

İlk önce auto clock ile başladım M5A97 ile auto clock ta 4.3 ghz ye ulaşırken asus m5a99fx anakartta 4.38 i buldum ne yani 80 ghz için mi 500 tl verdim.

Manual overclok u da kullandım.Yabancı bir üstad amd fx 8350 için mükkemmel bir overclock rehberi hazırlamış rehberi inceledim anormal hiç bişey yok fakat asus m5a99fx de 1.35000 voltajda 4.2 ghz de stabilite testi yaparken 68 dereceyi görüyorum. Şaka gibi
eski anakartta 147500 voltajla 4.5 ghz yi 65 derece ile çalıştırıyordum (stabilite testi ile )

Arkadaşlar ne yapmam gerek termal macunu yeni değiştirdim, soğutucu h80i sıvı soğutma fanları maksimum devirde kullanıyorum üstelik, işlemci fx 8350.

Yani üzülerek söylüyorum , galba ben bu 500 tl yi çöpe attım.

Bir de h80i yi internetten araştırırsanız görürsünüz. Radyatörün arkasına ve önüne fanlar monte ediliyo size bu fanlar kasanın içine mi yoksa kasanın dışına mı üflemeli? Soğutucuyu takarken de eski egzoz fanın olduğu yere taktım. Egzoz fanı da yukarıya üfleyecek şekilde yerleştirdim.

Bide çok özür dilerim konuyu overclock ve soğutma bölümüne açamam gerekiyordu .

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şöyle başlayalım. H80i 'nin fanlarını push&pull olarak bağlarsanız en sağlıklı soğutmayı alırsın bu nasıl olacak derseniz iç taraftaki fan dışarı doğru üfleyecek dış taraftaki fanda içteki havayı dışarı çekecek şekilde bağlanacak. Sıcaklık sorununa gelirsek kullandığınız macuna göre değişebilir veya çok fazla sürmüşsünüz dür veya çok az sürmüşsünüz dür. Yani size bağlı birşey. Macun seviyenizi ve kalitesini kontrol etmenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı