ASUS Maximus VII BIOS Debug: 00 Sorunu

Cihan Taşkın

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Müzik Öğretmeni - Müzisyen
Bilgisayarıma format atacaktım. Format atmadan önce elim değmişken BIOS Update'ini kontrol ettim. Yeni bir güncelleme gelmiş. Flash belleğe atıp BIOS'a girdim ve update işlemini başlattım. Her zaman ki gibi bilgisayar kapandı açıldı fakat görüntü gelmiyor. Sağ olsun Recep Baltaş'ın bu konuyla ilgili bir videosunu buldum ve dediklerini harfi harfine yerine getirdim. Fakat sonuç yine aynı. Anakartımın modeli Asus Maximus VII Formula. Üst köşesindeki LED göstergede iki tane sıfır yazıyor. Bunu da araştırdım. Sanırım anakart işlemciyi görmüyor anlamına geliyormuş.
Bu aşamada ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim...

İlk olarak ekran kartını söküp monitör bağlantısını anakart üzerine yapın ve sistemi bu şekilde çalıştırın. Olmazsa bunları deneyin:
  • Arka paneldeki CMOS Reset tuşuna basın. Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlayacaktır.
  • Sistem kapalıyken anakart üzerindeki MemOK basın. Bu işlem RAM frekanslarını asgari düzeye indirecek ve belleklerden kaynaklı olası frekans ya da zamanlama problemini çözecektir.
  • USB BIOS Flashback işlemini farklı sürüm BIOS kullanarak tekrar deneyin.

Cevap için teşekkür ederim. Dediklerinizi uyguladım. Fakat problem devam ediyor. Anakarta asus teknik servis yolları gözüktü...

Anakartı garantiye gönderdim. 2 haftalık bir bekleyişten sonra değişim iade kartı geldi. Vatan bilgisayardan değişecek. Fakat aynı kart orada mevcut değil. Bende muadili olarak düşündüğüm asus z97 deluxe anakartı almaya karar verdim. Bir de maximus 7 hero seçeneği mevcut. Ama gönlüm z97 deluxe' ten yana. Bu konuda siz ne düşünürsünüz? Fikirler benim için değerli şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…