ASUS modem sabit IP ayarı nasıl yapılır?

Oğuz Atbaş

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
Merhaba, bugün sabit IP aldım. ASUS bir modemim var ama ayarının nasıl yapılacagını bilmiyorum. Şu an için kendim aşagıda ki ekran görüntüsünde ki gibi ayarladım. Modemi kapatıp açtım sayfalar arası geçişlerde bekleme vs oluyor nedenini anlayamadım. Hız testinde vs bir problem yok ama yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• sabit ip.png
    sabit ip.png
    40 KB · Görüntüleme: 41
Merhaba, bugün sabit IP aldım. ASUS bir modemim var ama ayarının nasıl yapılacagını bilmiyorum. Şu an için kendim aşagıda ki ekran görüntüsünde ki gibi ayarladım. Modemi kapatıp açtım sayfalar arası geçişlerde bekleme vs oluyor nedenini anlayamadım. Hız testinde vs bir problem yok ama yardımcı olabilecek var mı?

hocam IP adresinizi paylaşmasanız nasıl olur silin resmi bence ilk olarak.

ISS'den aldığınız sabit IP hizmeti için ayar yapmanıza gerek yok. Otomatik tanımlanıyor. Sadece DNS ayarı yapsanız yeterli.
google dns seçtim modemden ama yeterli mi ? birde mesela ip adresimi googledan sorgulatıyorum bana tanımlanan ip adresi çıkmıyor bu normal mi bu konuda çok cahilim saçma bir soruysa kusura bakma

Mail veya SMS geldikten sonra modemi yeniden başlatmanız gerekiyor. Yoksa IP aktif olmuyor ve dediğiniz gibi oluyor.

Yeniden başlatmanıza rağmen farklı gözüküyorsa kayıt açın. Tanımlama düzgün yapılmamıştır.

DNS kullanmanızı gerektiren bir durum yoksa otomatikte bırakın. Başka bir nedeni varsa ve Google DNS işinizi çözüyorsa kalabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı