TP-Link hakkında yorumlar %50-%50... Aşırı ısınma gibi problemler, kasa da sararma vs. vs. ya da bazı cihazlarda çekim problemi, bazılarında nete girememe gibi problemlerden bahsedenler olmuştu o zamanlar baktığımda... Şansa bırakmamak için elemek zorunda kaldım. Daha öncesinde masaüstü bilgisayarım için yıllarca Tenda UH-150 Adaptör'ünü kullanmıştım. İnterneti Intel Chipset'lerine göre çok daha iyi alıyordu. Broadcom kullanmışlardı chipset olarak. En iyisi tabii Samsung Galaxy S4'tü. Youtube'da TTNet zamanında 1080p video izleyebiliyordum. Bahsettiğim yıllar 2014-2015...
Konuya dönelim...
Tenda V300 ve ZyXEL VMG3312-B10A arasında kaldım. Tenda'yı çok sevmeme rağmen bir kişide donanımsal bir sıkıntı yaşadığını , servise gönderdiğini duyduğum için elemek zorunda kaldım. Büyük ihtimalle bana sıkıntısız bir cihaz gelecekti ve çok iyi bir performans alacaktım diğer Tenda gibi fakat evde interneti kullanan tek ben olmadığım için kimseye yük olmamak adına eledim. Şuan VMG3312-B10A kullanıyoruz 1 yıldır ve hiçbir problem yok. RT-206v4 ve RT-205'de apartmanın önünde kaldırımda ve evimizin en köşe ucunda telefonlarda çekim problemi yaşardık. Bu cihazda öyle bir şey yaşamıyoruz. Gayet iyi. Daha fazla detaylı ayar ve daha iyi modem arayüzü için Asus DSL-N17U modeline bakılmasını tavsiye ederim. Bir şansım olsaydı onu denemek çok isterdim. Bu arada VMG3312-B10A'ya geçtikten sonra çok fazla P2P ve port kullanımına rağmen oyunlarda ping yüksek olsun olmasın kasmadan stabil bir bağlantı sağlıyor. Oyun oynarken artık uTorrent, Soulseek diğer programlarımı kapamak zorunda kalmıyorum.