Arkadaşlar iyi günler, ASUS teknik servisiyle 2 defa konuştum birinde SATA 3 SSD takabilirsiniz dediler diğerinde SATA 2 takabilirsiniz dendi bilginiz var mı? Bu konuda SATA 2 ise de SATA 3'ü takabilir miyim yardımcı olur musunuz?

HM65 ve üzeri bir çipsetiniz varsa BIOS üzerinden "sata gen3" seçeneğini aktif ederseniz SATA 3 hızı alabiliyorsunuz. CPU-Z'den bana mainboard sekmesinin görüntüsünü atabilir misiniz?
SATA3 kullanabilmeniz lazım sanırsam. @PossibleTurco
Evet açılabilir @PossibleTurco'nun dediği gibi. HM65 chipsete sahipsiniz.
HM65 ve üzeri bir çipsetiniz varsa BIOS üzerinden "sata gen3" seçeneğini aktif ederseniz SATA 3 hızı alabiliyorsunuz. CPU-Z'den bana mainboard sekmesinin görüntüsünü atabilir misiniz?
HM65 ve üzeri çipsetiniz var. SATA 3 destekliyor yani. BIOS üzerinde Advanced sekmesini biraz kurcala bulursun. Benim cihazımda HM65 çipset kullanıyor. BIOS üzerinde mevcut bu seçenek. Kapatırsam SATA 2 oluyor. Açarsam SATA 3. O dönemler SATA 3'e geçiş dönemleri olduğu için uyumluluk sorunu çıkmasın diye böyle bir seçenek vardı hemen hemen tüm BIOS'larda.Attım bakarsanız çok sevinirim yardımlarınız için herkese çok teşekkürler.
Onun için farklı konu açın.BIOS üzerinden SATA gen3 seceneğini nasıl aktif edeceğim acaba?
Onun için farklı konu açın.
HM65 ve üzeri çipsetiniz var. SATA 3 destekliyor yani. BIOS üzerinde Advanced sekmesini biraz kurcala bulursun.
Tamamdır teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.