Merhaba Asus UX32LN 4060 bilgisayarım var. Haliyle SSD'ye geçip çok hızlı bir sistem elde etmeye çalıştım. Orjinali 1TB windows 8 ile gelmişti. Bundan önceki bilgisayarım ise MAC book pro 8.2. 2011 yılında aldığım MAC ekran kartı arızası dışında hiç bir problemle karşılaşmadım herhangi bir stabilite problemim hiç olmadı ve daima yedeğim(timemachine) olduğu için de dakikalar içerisinde sistemimi geri elde edebildim ki 3 yılda 3'ü geçmedi bu. Dün ise Yosemite yükledim ve hala taş gibi bilgisayar. Neyse sorun veya sorunum çok basit ve çok karmaşık. HDD'den SSD'ye geçme sırasında Samsung EVO 840 250GB la birlikte gelen orjinal migration asistanı kullandım. Sistem gayet düzgün çalışıyor gibi görünse de samsung magican ile SSD optimizasyon yaptığımda (ki ezebere bişey değil haliyle) sistem 0xc0000225 hatasıyla yeniden kurmak veya herşeyi yenibaştn yapmak zorunda kalıyorum. Sistem kurtarma diski oluşturamıyorum. Kurtarma USB'si ile SSD'ye temiz yükleme yapayım dedim olmuyor. Başlangıç hatalarını onarmaya çalışıyorum olmuyor. Allah'tan orjinal HHD'ye format atmadım duruyor bir kenarda da servise göndermek zorunda kalmıyorum. Neyse, şuan sistemim çalışıyor ama kurtarma sürücüsü oluşturmayı denedim bugün yine başarılı olamadı. HDD'ki recovery partitionı bir harici diske aldım. SSD de üç bölümüm var; Recovery 900MB, EFI 100MB ve 232GB işletim sisteminin olduğu bölüm. Diyeceksiniz ki reserved partition yok. Hayır var, 128MB ama windowsda zaten göremiyoruz. Diskpart ile görünüyor. Düzgün yükleme için kurtarma USB'sini HDD den yapıp SSDye temiz yükleme yaptım, recovery bölümü ile ama o da epey zahmetli. Acaba, bios ayarlarıyla ilgili mi sorun diye düşünüyorum. Mevcut bios sürümü 202 iken Asus destek sayfasında 203 sürüm ssd ile ilgili bir problemin çözümü için önerilmiş. Bios a girip fast boot disable yaptığım halde başlarken ESC ile bios'a giremiyorum. F8 ile ileri başlangıç seçeneklerine giremiyorum. Ne dersiniz bios güncellemesi sorunumu çözer mi? Bir de OSX ile Hackintos yapsam hani hiç fena olmazdı ama ne yazıkki UX32LN ile bu pek mümkün olmadı. Bir çözüm var mı?
Teşekkürler,