Pili çıkarttın, daha fazla bişey sökmeye gerek olmuyor. Klavyenin kurdele kablosu sorun yapıyor. Pilin altında katlanmış olduğunu görürsün. Geniş bağlantı kablosu.
Ben mesela önce kabloyu söktüm. Sağlı sollu iki pini var kabloyu yuvasında sıkıştıran, onları açınca kablo serbest kalıyor, aman dikkat hassas bişey o. Sonra yapacak bişey yok, geri takıyosun. Öyle bi süre gitti, geri bozuldu ben de kabloyu pilin altından kurtarıp pili öyle taktım. Ürkütücü görünüyor ama mal Asus'un yaptığı da pek farklı iş değil. Kapağı takarken tabi pilin yanından pörtlemiş kablo kapağa geliyor, bi tarafa yatırarak kapat kapağı.
Mesele oradaki temassızlığı gidermek. Kimse bilerek bişey yapmıyor. Kablonun konumunu değiştirecek birşeyler deneyeceksin, altına kağıt falan da işgörebilir. Ama vidalamadan dene yapabilirsen. Çalışırsa iyi, çalışmayabilir de. O zaman klavye değişimi gerekebilir.
Servis çok para istiyor klavyeye, onun yerine Kadıköy'de Yazıcıoğlu İşhanı'nın sağ çapraz karşısında bi han var, hana girmeden girişin sağındaki dükkanda en ekonomiği var. Hanın içinde de vitrini olan dükkan.