Asus N550JV Yosemite Kurulum ve Hatalar

Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle @oguz657 arkadışamıza anlatımından ve paylaştıklarından dolayı çok teşekkür ederim.

Şuan Başarılı Kurulum Yaptım.

@oguz657 arkadaşımız anlattığı gibi yaptım
sistemi kurdum clover configurator ile mount efi diyip efi klasör altına cloverin dosyalarını attım ve biostan boot olarak kaydettim.
Ekran kartı, klavye ve mouse için verilen kext i kurdum.
Wifi kartı desteklemiyor ondan vazgeçtim.
Şuan tek çalışmayan ses kartı kaldı. Ses kartını çalıştıramadım aceba sizde kextleri mevcutmu yada yardım edebilirmisiniz?

@oguz657 o konuda haklısın fakat stabil olma konusunda windowsa basar . IT durumlarında paralellplesk ile sanal windows kurup işlemini yapabilirsin. Bence mac'den soğuma ben şahsen asus n550jv satmayı düşünüyorum macbook pro almak için.

@teo007 dostum multibeast ile voodo kextlerini kullanıyorum ben ses sorununu o şekilde halledebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmaya devam ediyorum ve kesinlikle her işimi yapabileceğim bir işletim sistemi değil Ayrıca Fiyat politikası yüzündende hiç bir zaman mac almayacağım sanırım. Uygun fiyatlı olsaydı Macbook Pro iyi girerdi :=)

N550JV mden vazgeçip başka makine kullanmam Severek kullanıyorum.

arkadaşlar ses sorunum devam ediyor. multibeast ile kurduktan 2 gün sonra geri gitti düzeltemedim. yardımcı olabilirmisiniz? Bide multibeast ile hangi sürümü kurmam gerekiyor?

Kardeş merhaba herşeyi kurdum ses driveri kaldı onu nasıl kurabilirim acaba

Hocam elinize sağlık çok başarılı bir anlatım olmuş. Bu kurulumu harici HDD' ye yapabilir miyim? Kullanımı nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
N550JV DB72T modeline Mac os El Capitan kurmayı deniyorum. Daha önce hiç hackintosh tecrübem yoktu. Kurmaya başlayınca havaya girdim. Bu muymuş dedim, Windows gibi kuruldu. Kurulurken başında durmuyordum. 16 dakika kaldı derken gittim geri geldiğimde sistemdeki Windows açılmış bana bakıyor. Benim sistem nasıl ondan bahsedeyim:
512 GB SSD makinenin orjinal 1TB harddiskinin yerinde takılı DVD si de duruyordu. DVD kızağı alıp 1 TB diski DVD yerine taktım. Şahane İkisinde de windows varken boot options tan hangisini seçersem onu sorunsuz açıyordu. DVD yerinde olan 1TB diske OSX kurunca şimdi ana diskten windows açıyor. Diğer diski görmüyor bile. Windows tan bir partition aracı ile bakarsam 3 partition yapmış MACOS.

Acaba setuptan bir disk seçim ayarı mı yanlış oldu, yoksa MAC illaki ana diskin olduğu controllerda mı istiyor kendisini?

USB den aç deyip Clover Bootloader gelince oradan HDD ile aç deyince açıldı. BIOS ta SATA lar içinde diskler görünüyor ama Boot Options arasında ikinci disk çıkmıyor. EFI dosyasını bir yere koymak gerek herhalde. Neyse bu şekilde de iş görüyor da ben şimdi de başka sıkıntı oldu:
MultiBeast ile klavye falan çalışsın diye PS2 ve bir tane SSD controller bi tane SATA KEXT deneyeyim derken bu sefer de yanlış KEXT kurunca ne olduğunu öğrenmiş oldum. Açılırken başta ne yazdığını bile göremeden restart ediyor. KEXTleri orjinal durumuna getimenin yolu var mı? (Windows çalışabiliyor ve MacDrive ile MAC dataları görünebiliyor.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…