Bilgisayarı alalı yaklaşık bir sene oldu. Bu 2 aya kadar GTA 5 gibi yüksek performans isteyen oyunları her şey High ayarında birkaç şey Very High ayarlarda 60-80 FPS aralığında rahatlıkla oynayabiliyodum. Ama şu son 2 ayda neolduysa GTA 5'te her şeyi düşük ayarda bütün iyileştirmeler kapalı 25-35 FPS aralığında oynyorum ve bu çok canımı sıkıyor. Genel olarak oyun performansında düşüş var. Eskiden CS GO'da ping yapmasın diye görüntü ayarlarını orta seviyeye çekip 180-220 FPS aralığında oynarken şuan 90-140 arası FPS alıyorum.
Bilgisayara kesinlikle saçma sapan şeyler için kullanmam cinsel içerikli veya virüs bulaştırabilecek sayfalara girmem çünkü Grafik tasarım bölümünde okuyorum Adobe'nin neredeyse bütün CS6 programlarını kullanıyorum ve bütün portfolyom bu bilgisayarda bu yüzden bilgisayarı riske atacak bir hareket yapmam. Premier pro'da render alma hızım bile yavaşladı
Aynı zamanda ısınma sorunumda başladı mouse pad ve o bölge çok ısınıyor( eli rahatsız edecek seviyede ).
Özellikle @Recep Baltaş ve bana yardımcı olabilecek herkesin önerilerini bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Bigisayarım Asus N551JW-CN361T. Ürünün ayrıntılı özellikleri :
Dahili Grafik TeknolojilerIntel Flexible Display InterfaceIntel InsiderIntel InTru 3D TeknolojisiIntel Net Video HD TeknolojisiIntel Quick Sync VideoIntel Wireless Display
Selam dostum faydası olur mu bilmiyorum ama Advanced SystemCare 10 - Free Registry Cleaner & PC Optimizer
linkinde ki programı indirip bilgisayarını taratabilirsin.
Son zamanlarda chipset, işlemci gibi aygıtları güncellediysen sistem geri yükleme yapabilirsin, bazen yeni güncellemeler bilgisayarı olumsuz etkiliyor daha önce başıma geldi.
Normal kullanımda bilgisayarın CPU, Disk ve Bellek etkinliğini söyleyebilirsen araştırıp yardımcı olabilirim.