Asus N552VW vs X550VX

Şu sıralar sanal ve mağazalarda aşındırdığım iki pc.
Resmen ilmek ilmek mekik dokudum :)

Genel olarak izlenimlerim şöyle;
N552' nin duruşu, uhd ekranı, kademeli aydınlatma özellikli klavyesi, hoparlörlerindeki ses kalitesi ve doygunluğu, type c 3.1 usb portu ve benim için en önemlisi 256 GB SSD ve gtx960 ı ön planda.

Aslında X550vx'in kalite çıtası biraz daha yukarıda olsa gözümü kırpmadan alırdım ama tereddüt ettiğim yanları ileriye yönelik beni ne kadar idare edecek acaba demem oldu....

Fiyatına göre uygun performans vereceği kanaatindeyim. Neredeyse 1.5 kat daha pahalı olan n552 ye göre eksileri;
ekran kartı (gtx950), ssd olmayışı(optik sürücüyü feda edebiliriz), ses düzeyinin ve kalitesinin yetersiz oluşu(mobil dışında 2+1 işimizi fazlasıyla görür herhalde),
ekranının yeterince tatmin edemeyişi( aradaki farkla idare edelicek led tv ye aktarım yada projeksiyon olabilir),
Klavyesinin arka planda kalışı ve aydınlatmasız oluşu (baskılarının koyu kırmızı renkle biraz zayıf kalması etkilemiş ama pipet led ile çözülebilir gibi)
geriye ekran kartının değiştirilmeden bizimle yola ne kadar devam edeceğidir
( oyun oynamadan mühendislik programlarına yetse şahsım adına kafidir; ama oyun için alan arkadaşları bilemiyeceğim bkz.:)PassMark Software - Video Card (GPU) Benchmarks - High End Video Cards
Kasasında vga girişi olması n552 ye göre şimdilik bir avantaj olabilir ama type 3.1 usb port olmayışı da dezavantaj.
Kısacası böyledir Kaşif MBÖ yorumu
Fotolar da şu şekildedir:

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı