ASUS N55SF Audio driver problemi

Innocenzio

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,

Bilenler bilir epeyce eski bir model, içerisinde Windows 10 2H1h kurulu olarak çalışıyordu. Epey bir yavaş çalışmasından format atayım dedim. Formatladım tüm driverları buldum ve kurdum fakat high defination Audio denetleyicisi üzerinde sarı ünlem bulunuyor. Birçok driver denedim fakat çözemiyorum. Windows Update denedim bütün güncelleştirmeleri kurdu fakat ses driverini bulamadı. Forumda gezdim biraz, aynı sorunu farklı cihazlarda yaşayan arkadaşlar olmuş fakat havada kalmış sanırım konu, bu cihaz için önerebileceğiniz driver var mı? Formattan önce aynı sürümde ses sorunsuz çalışıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorunu başka bir Asus laptopta yaşamıştım. Ama formattan sonra değil normal kullanımda aniden ses gitti. Günlerce denemediğim yöntem kalmamıştı en son ses kartı yandı herhalde diyip USB ses kartı alıp 2.5 sene öyle kullandım. Sonra bilgisayarı temizlerken bir baktım anakartın bazı PCB'leri birbirine vida ile bağlanmış. Vidaları kontrol ettim gevşemişlerdi vidaları sıkıp bilgisayarı açtım birde ne göreyim ses geri geldi.

Bu siteden modelinizin adını girin ve ona göre Audio sürücüleri bulun.

Bu siteden modelinizin adını girin ve ona göre Audio sürücüleri bulun.
bunu denedim, cihaz eski olduğundan eski Windows versiyonlarına ait driverlar sunulmuş, kurmaya çalıştığım zaman setup hata alıyor maalesef.
geçmiş olsun ya en son 4 sene önce formatlamıştım, yine böyle bir sorun olmuşmuydu hatırlamıyorum açıkcası ama yıllardır sorunsuz çalışıyordu, taaaki dün formatlayana kadar
Sorunu çözdüm. Çözüm adımı aşağıda belirtiyim. Bu modelde bu sorunu çok insan yaşamış. Yabancı kaynaklarda önerilen bir yöntem denedim ve sorun çözüldü.

Bilgisayar'a sağ tıkla ve Özelliklere gir. Gelişmiş sistem ayarları/Donanım/Aygıt Yükleme Ayarları/Hayır(cihazınız beklendiği gibi çalışamayabilir) seçeneğini seçin.

Sonra Asus kendi sayfasında yayınlanan Driver indirin.

Sonra bu yolda bulunan klasörü açın. C:\Program Files\Realtek

Audio klasörüne sağ tıklayın Özellikler/Güvenlik/Gelişmiş

İzinleri değiştir butonuna tıkla ve aşağıdaki Devralmayı Devre Dışı Bırak butonuna tıkla.

SYSTEM üzerine tıklayıp aşağıdan Kaldır'a bas. yazıyor.

Sonra sürücünün setup dosyasını tekrar çalıştır ve kurulum bittikten sonra restart et.

Ben ekstra olarak restart ederken Bios'a girdim, Advanced altında Play Post Sound sekmesi "No" seçiliydi onu "Yes" yaptım. Açılışta ufak bir müzik sesi geldi ve windows açıldığında sorun düzelmişt.

Umarım başkalarına yardımcı olur.

Son düzenleme:
Aynı sorun vardı. Yabancı forumlarda windows u uefi değil mbr kurun düzellir demişlerdi. Gerçekten düzeldi. Denemediğim driver yöntem kalmadı hiçbiri işe yaramamıştı...

Windowsu mbr kurunca çalıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…