Asus N55SF UEFI Realtek Sürücü Sorunu

Levante

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Asus N55SF model laptop'a sahibim. Geçen hafta Samsung 84o Evo satın aldım ve sıfırdan Windows 8.1 UEFI kurulum gerçekleştirdim. Eski hard disk'de de Windows 8.1 kuruluydu fakat klasik bios vardı, sürücülerde herhangi bir sorun yoktu. SSD'e UEFI kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ses kartı haricinde bir sorun yok, onlarca Realtek sürücüsü yüklememe rağmen bilgisayarımdan ses alabilmiş değilim. İnternetten araştırdığımda aynı modelde UEFI kurulumlarında bu tarz sorunlar olduğunu öğrendim, fakat bir çözüme ulaşamadım. Acaba normal bios olarak tekrar kurulum mu yapsam . Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce o sürücüyü denemiştim, emin olmak için şimdi tekrar kurdum çözüme ulaşmadı. UEFI' den kaynaklanan bir sorun gibi geliyor.

Donanım Kimliği :

merhaba aynı sorun bende de var sorun ne acaba. teşekkürle

evet sene 2016 bende aynı sorunu almış bulunmaktayım. Bana hayırlı uğurlu olsun. Bir çözüm bulabildiniz mi?

evet sene 2016 bende aynı sorunu almış bulunmaktayım. Bana hayırlı uğurlu olsun. Bir çözüm bulabildiniz mi? UEFI format atmasam sorun çözülür mü?

evet sene 2016 bende aynı sorunu almış bulunmaktayım. Bana hayırlı uğurlu olsun. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Arkadaşlar yok mudur bir çözüm cidden can sıkmaya başladı

Rem uyuşmazlığı nedeniyle program ve driver kurulumlarında hata veriyormuş rem'in birini çıkardım sorun çözüldü. Bios ayarlarından açılırken logonun ses verme ayarını açınca ses sorunuda çözüldü arkadaşlar. Windows 10 işletim sistemi ile şuan sorunsuz kullanıyorum. Bilginize...

Son düzenleme:
UEFI kurulumda ASUS'un bu modelinin kronik sorunu var gibi. Ayrıca uyku moduna alınca uyanmıyor bir daha. Ses sorunu için BIOS'tan başlangıç sesini açarak Realtek sürücüsünün çalışmasını sağlayabilirsiniz ancak uyku sorunu için UEFI olarak kurmamak gerekiyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…