İlk sorum Asus N56VM UEFI destekli midir? İkinci sorum BIOS'u inceledim UEFI ile ilgili ayar bulamadım UEFI desteği var ise nasıl etkin hale getiririm? Bir de BIOS güncellemesi sonrası BIOS'u default ayarlara almalı mıyım? Sisteme zararı olur mu?
Windows 7 ön yüklü aldım. Gizliyorlar ise nasıl aktif yaparım? Asus'un sitesinde en son BIOS sürümü var, güncelledim. Şöyle bir şey yazıyor altında BIOS sürümünün.
BIOS 214
1.Hide “Secure Boot Mode” option in Pre-Loaded Win8 case
2.Fix system can be shutdown when Ezflash/CrisisRecovery running
3.Disable CSM when SecureBoot is enable
BIOS sürümünü aldığımdan bu yana güncellememiştim. Bu aralar güncelledim. BIOS güncellemesi sonrası BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmedim. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmeli miyim? Sisteme bir zararı var mı?
Bu arada şuan işletim sistemim Windows 8.
Bazı sitelerde araştırdım. Sistemimin UEFI desteği var imiş. Doğru mudur?
Cevap diye yırtınma lütfen ! Bios güncellemesinde Secure Boot ve CSM'den bahsedilmiş. Win 8 ile gelen bilgisayarlarda Secure Boot'u görebilirsin. Yani UEFI gelmiştir.