Asus n56vz hackintosh kurulumu

burakk__

Kilopat
Arkadaşlar benim laptopda şuana kadar herşeyi çalıştırdım ve ufak tefek eksiklikler kaldı mesela kart okuyucu, ilk açılışta ekran dalgalanması ve parlaklık sorunu gibi diğer bütün donanımlar süper çalışıyor. Bunları da hallettiğim an bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Sizden ( özellikle @montezuma ) bir konuda tavsiye istiyorum. Ben sıfırdan windows 10 ve mac kurmak istiyorum. Hem windows hemde mac uefi 64 bit olacak. Bilgisayarımda 128 gb ssd ve 1 tb hdd var. Nasıl kurulum yapmam lazım. Aslında ben ikiside hızlı olsun istiyorum. Yani ssd den yararlanmak istiyorum ama daha önce yüklediğim gibi ( ssd ikiye böldüm hem mac hemde windows kurdum hdd ikiye böldüm ve sistemlerin D bölümü olarak kullanmak istedim ama pek başarılı olmadı ) olmasın :) Nasıl yapmamı tavsiye edersiniz. Önce windows mu yoksa mac mi kursam daha sağlıklı olur. ??? Konu yanlış ise özür dilerim. Bu arada laptop modelim asus n56vz s4402h.

Her zaman ilk olarak OS X ardından Win kurmalısın.
Aşamalar:
SSD temiz formatla. Ardından kurulum ekranında Disk İzlenceleri ile Diski ikiye böl. Birinci bölüntüyü GUID GPT Mac Extented Journaled olarak formatla. İkinci bölüntüye hiç bir şekilde müdahele etme. Birinci bölüntüye OS X kurulumunu yap. Kurulum sonrası gerekli kext bootloader vs yüklemelerini yap. Ardından İkinci bölüntüye Windows kur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı