ASUS N56vz ile Linux deneyimim

Öncelikle tüm sosyal üyelerine merhaba diyerek incelememe başlamak istiyorum. Elimde ASUS'un 2013 yılında çıkarmış olduğu N56vz modeli vardı. Ben bunu ana cihazım olarak kullanmaktayım ve bunun içerisinde Windows 10 yüklüydü ama Windows'un gerek yüksek RAM kullanımı gerekse de donanımsal hataları nedeniyle Linux kurmaya karar verdim. İlk olarak KDE Neon kurdum. Bilgisayar ferahladı, bir kendine geldi. KDE'nin arayüzü Windows 10'a benzediği için pek yabancılık çekmedim fakat grafiksel birtakım sorunlar yaşadım. Bu arada cihazın hw-probe durumuna bakmak isteyenler için link burada (KDE Neon için). Bugün de Ubuntu 22.04 LTS kurdum ve KDE Neon'daki grafik sorunlarını burada yaşamadım. Windows'ta yaşadığım driver sorunlarının hiçbirini Linux'ta yaşamadım. Linux'un eksilerine değinecek olursak yazılım desteği ne yazık ki önümüze çıkıyor. Oyun bakımından Steam oyunlarının birkaçı destekleniyor, Assetto Corsa, PUBG gibi oyunlar Linux'ta desteklenmiyor. Ubuntu'nun hw-probe durumuna bakmak isterseniz diğer link de burada. Tavsiyem eğer oyun oynayan bir insan değilseniz ve hızlı bir bilgisayar deneyimi yaşamak için siz de Linux'a geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…