Asus notebook format

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

popu1er

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarım ve Düzenleme
Merhaba arkadaşlar. Asus laptop kullanan bir arkadaşa format atıcam. Modelini bilmiyorum. Windows 8 işletim sistemi kurulu ve windows 7'ye çevirmemi istedi. Ancak format esnasında bölünmüş alanlara geldiğimde karşıma bir sürü bölünmüş disk çıktı. Bunlardan bir veya ikisinin silinmemesi gerekiyor sanırım. İçinde kendi işletim sistemini falan barındırıyor diye biliyorum. Gelen bölümleri altta resim olarak ekledim. Hangilerini silmemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

pl0h.jpg

Öncelikle OS kısmına kurulum yapmalısınız. Eğer Recovery'yi silerseniz Windows 8'e geri dönüş yapılamaz ayrı bir kaynak olmadığında. İkincisi Windows 8 hem 129TL'lik, hem de Windows 7'den daha güncel. Silinip yerine 499TL'ye Windows 7 satın alınıp yüklenmesi dikkatimi çekti...

Öncelikle neden Win 7 kurmak istiyor onu bir öğrenelim. Güncel bir sistem yerine eski bir sisteme geçmek bilinçsizliktir, bilgisizliktir. Windows 8 ile yaşadığı bir problem varsa belirtin, yardımcı olalım.
Daha da garip olan eski bir işletim sistemi için üstüne 499TL (Teknosa fiyatı / Windows 7) vermek...

Öncelikle OS kısmına kurulum yapmalısınız. Eğer Recovery'yi silerseniz Windows 8'e geri dönüş yapılamaz ayrı bir kaynak olmadığında. İkincisi Windows 8 hem 129TL'lik, hem de Windows 7'den daha güncel. Silinip yerine 499TL'ye Windows 7 satın alınıp yüklenmesi dikkatimi çekti...

Öncelikle neden Win 7 kurmak istiyor onu bir öğrenelim. Güncel bir sistem yerine eski bir sisteme geçmek bilinçsizliktir, bilgisizliktir. Windows 8 ile yaşadığı bir problem varsa belirtin, yardımcı olalım.

Daha da garip olan eski bir işletim sistemi için üstüne 499TL (Teknosa fiyatı / Windows 7) vermek...

Windows 8, kullanımı konusunda kendisi sıkıntılı sanırım. Kullanamadığını söyledi, hem Windows 7'nin daha seri ve akıcı çalıştığına inanıyor Windows 8'e göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 kullanımı konusunda kendisi sıkıntılı sanırım kullanamadığını söyledi hem windows 7'nin daha seri ve akıcı çalıştığına inanıyor windows 8' göre.
Ama bana göre sırf zorluklar için 500TL vermek gereksiz... Tabi nasıl olsa da onun parası, onun kararı...

Ama bana göre sırf zorluklar için 500TL vermek gereksiz... Tabi nasıl olsa da onun parası, onun kararı...
Elinde windows 7 işletim sistemide mevcut. Peki şimdi resimdeki alanlardan hangilerini silmemem gerekiyor?

- - - Güncellendi - - -

Elinde windows 7 işletim sistemide mevcut. Peki şimdi resimdeki alanlardan hangilerini silmemem gerekiyor?
Konu güncel. "MSR ve OEM" bölümleri silinmeyecek sanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 yüklü gelen PC'ye Windows 7 kurmak aptallıktır. Sürücülerin uymayacağını ve bilgisayarın 8 ile daha iyi çalışacağını söyleyip format atmayın. Ayrıca ürün anahtarının cihaza gömülü olduğunu ve 7 kurulduğunda korsan kullanıyor olacağını da hatırlatın.

İlla da kurmak isterse bu fosil, o zaman bütün bölümleri silmen gerek çünkü Windows 7'nin GPT desteği yetersiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı