Bende burdan kendiminkini bulamadım fakat hepimizin bildiği AIDA64 benim BIOS'un güncel versiyonu buluyor fakat para istiyor. ( bknz: http://biosagentplus.com )[/b]
Bellek dökümanında XMP'den de bahsedilmemiş, masaüstü ürünlerle karıştırmış olabilir misin?
XMPli ürünlerde üst sınır belirtilerek satış yapılır. 1866,2133 vs. gibi.
BIOS programlarına güvenme, bulduğun dosyaları da kullanmamanı tavsiye ederim.
yorumun için teşekkür ederim, intelin sitesinde biliyorum max mhz değeri 1333 yazıyor ama amd nin a10 larında da sitesinde 2133 yazmalarına rağmen xmp ramler ile 2400 mhz de çalıştığını teknopat sayesinde hepimiz gördük.
açıklamasında " Tak çalıştır özelliği ile ( PnP ) hiç bir bios ayarı yapmanıza gerek olmadan en yüksek frekansta çalışır." diyor
ki biz arkadaşımın bilgisayarında ( benim bilgisayarımdan 3 yıl daha yeni ve rami 1600 lük onun bilgisayarı, ve intel'in sitesinde işlemcisinede maximum desteklediği değeri 1600mhz olduğunu yazıyor) bu ramlerin 1866 mhz lik versiyonu alıp taktık ve 1866 mhz de çalıştı
uyumlu chipsetler listesinde benimki olan hm65 de bulunmakta ama biosumu günceleyince 1600 mhzde çalışacağının veya çalışsa bile stabil olacağının garantisi yok ama yinede biosumu güncelleyerek denemek isiyorum.
Gördün ama gördüğünü anlayamamışsın sadece bakmakla yetinmişsin. İlk olarak seninki A10 veya AMD değil olsa da birşey farketmez. Bios'un XMP destekliyorsa, chipset max değerleri içindeyse, Ram'in de bios'un XMP değerlerine ulaşabiliyorsa kullanırsın. Bunun haricinde Laptop'a OC yapamazsın ramler hakkında.