Asus Orion Pro vs Asus Vulcan Pro?

Fatih Paydas

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu henüz kapatılmamış. Ben de yeni alacak kullanıcılar için bir kaç bir şey söyleyeyim o zaman.

Ben Asus Orion Pro Headset kullanıcısıyım. 5 ay önce amazondan sipariş etmiştim. Daha hesaplı geldi. (150-200 tl fark var.)
Öncelikle şunu söylemeliyim ortalama günlük 6 saat bilgisayar kullanan bir oyuncuyum. Kulaklığı video çekimlerim haricinde Realtek HD sürücüyle kullanıyorum (USB sürücüsüz). Bir de Creative'in Sound Blaster Cinema 2 programını yükledikten sonra; Müzik, oyun, film hepsinde gerçekten çok tatmin edici bir ses kalitesi var. Anakartımdaki Audio Boost 2'yi de sayarsak tabiki. Ben çok aşırı müzik dinleyen biri değilim. Kulaklığı asıl oyun oynarken kullanmak ve geri kalan vakitte müzik ve film için tatmin edici kalitede ses verebilsin diyerek aldım. Fazlasıyla memnun kaldım.

Artıları:

• Yumuşak deri yastıkları var. Bez yastıklar gibi kirlenmiyor, arada bir üzerinden silmeniz yeterli olacaktır. (Vulcan Pro'dan farklı olarak yuvarlak haldeler.)
• Ağırlığı iyi ve başa çok fazla baskı yapmıyor.
• Kablosu örme kaplanmış ve çoğu kaliteli kulaklıkların bile bozulduğu kablo birleşim noktaları çok iyi korunuyor.
• Yanında ses kartıyla satılıyor (Asus ROG Spitfire)
• Mikrofon kalitesi headset için oldukça iyi. (Yayın felan yapacaksanız daha kaliteli usb mikrofonlardan alın. Hiçbir headset yayın kalitesinde bir mikrofona sahip değil.)
• Mikrofon Açma-Kapama düğmesi ve kulaklık ses ayarı mevcut.
• 7.1 Surround (Asus ROG Spitfire ile çok iyi, özellikle CS:GO'da) (Sound Blaster Cinema 2 ile de daha kaliteli ama surround olarak daha düşük bir kalite elde edebilirsiniz.)
Eğer ikisi de yoksa surround ses alamazsınız, stereo ses alırsınız.
• Kablo kısaltmak için kablo dolama aparatı mevcut.
• Mikrofon kullanmadığınız durumda mikrofon girişini saklamak için küçük bir aparatı var. (Detaylar, detaylar.)
• Ayrıca mikrofonu kullanmadığımız zaman içeri doğru iterek tamamen gizleyebiliyoruz, böylece bizi rahatsız etmiyor.
• Asus ROG Spitfire'ın üzerinde Amp - Surround - FPS modları var.
Amp = Ses Artırma, Surround = 7.1 Açma Kapama, FPS = Normalde kötü ama fps oyunlarında seslere daha odaklı hale geliyor.
• Kulaklık genişletme noktaları demirden yapılmış ve sağlam. (Galiba çelikten yapılmış, emin değilim.)

Eksisi:
• Kablo çok uzun olduğu için çok dolanıyor. Gıcık edici bir durum ama zamanla aldırış etmiyorsunuz.
• Yazın deri yastıklar terleme yapabilir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı