Sistemim yukarıdaki gibi ekran kartım şu anlık düşük ama ilerleyen vakitlerde güncellemeyi düşünüyorum. Bu sisteme nasıl overclock yaparım ince ayarları nelerdir. Sistemden beklentim 3.7 GHz'ı görmek bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Overclock BIOS ayarların hakkında bilgiye sahip değilim araştırıyorum ama adım adım anlatan birisini henüz bulabilmiş değilim. Değerli yardımlarınızı bekliyor olacağım.
G41 anakart ile stabil ve uzun süreli overclock anca az miktar fsb arttırma ile olur ki o da uzun vadede parça ömrünü kısaltır. P35, P45, X38 harici kartlarla pek overclock yapmamak lazım.
Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim , Peki Fsb attırma işlemini nasıl yapabiliriz ? Bende bu overclock merak konusu öğrenmek istiyorımda . Bu arada elimde birde p5b anakart var bunda nasıl olur overclock ?
Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim , Peki Fsb attırma işlemini nasıl yapabiliriz ? Bende bu overclock merak konusu öğrenmek istiyorımda . Bu arada elimde birde p5b anakart var bunda nasıl olur overclock ?
Öncelikle p5b nin fsb si max. 1066 e5450 çalışmak için 1333 mhz istiyor. G41 anakartta bios içinde advanced menüsünden jumper free configuration ı seçince cpu frequency nin karşısındaki değeri yavaş yavaş arttırıp deneyerek yapabilirsiniz. Üst limit 350 civarında oralarda dikkatli olmak lazım. Bir aksilik olur bilgisayar açılmaz ise bios pili ve cmos reset jumper ı ile ayarları sıfırlayabilirsiniz.
abi hemen hemen aynı sistem
asus g41 p5g41c-m lx
rx580
8gb ram
x5460 cpu
320+400 watt birleştirdim psu
asrock c41gs ve ga41combo ile 4.27 ye kadar çıkıyordum ama bu anakart ta birtürlü oc yapamadım yardım lütfen