Merhaba,
HD6850 ekran kartı alacağım. Ancak forumda okuduguma göre en az işlemciyi 3.0&3.1 GHz de kullanmam gerekiyormuş. Ben bu işlemciyi nasıl 3.1 GHz'ye çıkartabilirim?
Şu anki ekran kartınız nedir, anakartta dahili grafik yok çünkü? Onun dışında o PSU ile en ufak bir hız aşırtmayı tavsiye etmiyorum, 105W TDP değeri olan bir işlemci sonuçta ve ona güç verecek parça Everest PSU hiç güven vermiyor...
Şu anki ekran kartınız nedir, anakartta dahili grafik yok çünkü? Onun dışında o PSU ile en ufak bir hız aşırtmayı tavsiye etmiyorum, 105W TDP değeri olan bir işlemci sonuçta ve ona güç verecek parça Everest PSU hiç güven vermiyor...
CPU Voltage +0.050V yap, CPU Ratio Control Manual yap ve +25 ver. Windows'a kadar sorunsuz gelirsen CPU-Z aç ve frekansı kontrol et overclock olmuş mu diye. Ardından stres testine sok ve 80 derecenin altında kaldığından emin ol.
OC yapacağınız zaman RAM frekanslarını daha da düşürmeniz gerekecek, onların da frekansı çıkacak çünkü. FSB'yi voltaj vermeden 333'e çıkarabilirseniz sorun yok, kaldırması lazım.