ASUS P5K SE sistem USB format sorunu

Denedim yine olmadı bu sefer farklı olarak press any key to boot from USB dedi tuşa bastım yine aynısı oldu.
Aynısı başıma geldi.

Rufus, sanırım bizim gibi eski kullanıcıları önemsemiyor. Gerçi haklı. 500-600 dolara eli yüzü düzgün bir PC düzebilirken Pentium'lu güncel bir sistem düzmek artık 2000+. Bizim gibi LGA 775 kullanan fantezi kullanıcısı kaldı bir tek.

Sorunun çözümü ise: MediCreationTool ile yazdırmak. Maalesef, tekrar indirip MediaCreationTool ile sadece dosyayı indirmeyin. Yazdırın da. Öyle olunca sorun çözülecek.

Yaklaşık bu dediğimi unutup sadece indiriyordum. 3 kere boyunca bu şekilde yaptım ve tekrar indirmek zorunda kaldım :/ Siz de dediğimi yapın, sorununuz çözülecektir.

Format atmadan önce, BIOS'tan SATA modu IDE kalmış olabilir. Onu da formattan önce AHCI yapmanızda fayda var. Bir kontrol et.

MediaCreationTool ile denedim zaten yazdırdım ancak olmadı. Sata modu sadece IDE var disabled, compatible ve enchanced var. Şuan Sata modunu devre dışı bıraktım fakat bu sefer de Windows logosu gözüküyor birkaç saniye sonra tekrar yeniden başlatıyor.
Ekleme: Enchanced yaptım değişen birşey olmadı.
Ekleme: AHCI olabilmesi için BİOS modlamak gerekiyormuş. Benim BİOS güncelleme bölümünde HDD veya USB görmüyor. Onu nasıl düzelteceğim?
Ekleme: Şuan BİOS güncelleme bölümünde USB gördü. Şuanda Memtest yapıyorum bitince format deneyeceğim.

Son düzenleme:

Anlamadım. Sen boot edemiyorsun diye anladım ilk mesajlarında. Bende Rufus ile yazdırdığımda Boot edemiyordum. MediaCreationTool ile hem indirip hem yazdırma işlemini yapıyordum.

Alttan tire yanıp sönen yerde bi' 3-5 dakika bekliyordum. O şekilde anca Windows logosu gözüküyor.

Birde BIOS'da SATA modu IDE ise, AHCI'ya çevirme. Zaten disk IDE modunda formatlandığı için hata verecektir. Bu yüzden AHCI modunda çalışabilmesi için temiz kurulum gerekir.

Düzenleme: Tekrar tekrar okudum. Daha iyi anladım.

Aynı şey benim de başıma geliyordu. Dediğim gibi, ama o çizgi çıkıyordu, sonra bir alt satıra geçiyordu. Orada bekliyordu. O sırada USB'nin ışığı yanıp sönüyor. Yani okuma işlemi yapıyor. Bir müddet bekledikten sonra boot ediyor.

Sen kaç dakika bekledin? 5-10 dakika bekle biraz.

Kısaca şöyle anlatayım. O alttan tire birkaç saniye duruyor 2-3 saniye ekran gidip geliyor ve gene tire çıkıyor aynı şekilde ve birkaç saniye ardından sistem restart atıyordu. Şuan Memtest yapıyorum sistemde. Bellekte sorun çıkmazsa Format USB'sini deneyeceğim. Bu arada MediaCreationTool ile yazmayı denemiştim fakat olmamıştı. Anakartın AHCI desteği var mı emin olamadım çünkü internette tutarlı bir bilgi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…