ASUS P5L-MX sistem yükseltme

Arkadaşlar siz sorunlu musunuz arkadasim kullandi bu anakartta Q6600 islemcisini birazcik arastirirsaniz gorursunuz ASUS siteye eklemedi diye yanlış bilgi degil bu neyin kafasi?

Ancak işlemcinin Core 2 Duo E6700 olmasına dikkat edin Pentium Dual Core E6700 ayrı bir işlemci. Karıştırmamaya özen gösterin.

Q6600 kullandi diyorum arkadasim haftalarca kullandi sonra sistem degistirdi hatta kendisine sorabilrisiniz @RAMAZAN REİS 42

Buyurun kaynagimda burada ASUS sitelerini guncellemiyor daha onceden kullandigim ASUS P5VD2-VM yanlış bilgi falan yok burada moderatorde duzeltsin mesajimi.

Buyurun bu bilgilere bakarak Q6600 destekledigini anlayabilirsiniz 45nm destegi olan neredeyse her anakart Q6600'u destekler test ettigim icin soyluyorum herhangi bir yanlış bilgi yok.

Son düzenleme:

Birincisi p5l MX in 45 nm hiçbir işlemciye desteği bulunmamakta. 45 Nm'yi geçtim 65 nm Core 2 Quad desteği bile yok ama Q6600 veya Q6700'ü 1066 MHz FSB'sinden dolayı 945 chipset anakartta çalıştırabilenler olmuş ama kesin olarak bütün 945 chipsetli anakartlarda çalışacak diye bir kaide yok. Şu anda ASUS'un resmi sitesinde ve diğer kaynaklarda Quad desteği gözükmemekte. Kaynak diye attığınız sitede de listede zaten Core 2 Quad desteği bulunmuyor. Kaynağım diye attığınız sayfayı iyice incelerseniz sevinirim. Ayrıca daha önce kullandığım dediğiniz P5VD2-VM model anakartın da Quad desteği yok.

Buyurun her iki anakartın da işlemci destek listesine bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam anlamiyorsunuz galiba arkadasim calistirdi diyorum kendisi de gelsin yazsin isterseniz calistirdi hatta oyun bile oynadi yuke soktu 80 derecelere soktu hiçbir şey olmadi.

Hocam test etmeden denemeden konusuyorsunuz diyorum size P5L-MX ile de Q6600 calistirdim P5VD2-VM ile de Quad calistirdim hiçbir sorun olmadi ben diyorum ki sitesinde yazmiyor diye calistirmacak degil bu anakartlar belli destekliyorlar ve siz bunu anlamiyorsunuz test etmemissiniz ben ettigim haliyle soyluyorum.

P5l MX model anakart elimde mevcut. Ve Quad desteği resmi olarak bulunmamasına rağmen FSB uyumu sayesinde bazı 945 ve Quad desteklemeyen diğer chipsetli anakartlarda çalıştırabilenler var ama çalıştırmanız resmi olarak desteğinin olmadığını değiştirmez ve desteklemeyen bütün anakartlarda çalışacak diye bir kaide bulunmamakta.

Ben şahsen kullandım hiçbir sıkıntı olmadan bayağı kullandım ayakları kırık fanla yiksek dercelerde kullandım hiçbir şey yok gayet de güzel çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…