Çözüldü ASUS P5Q SE2 macOS Desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

shanoglu60

Megapat
Makaleler
2
Yer
Tarsus
Daha fazla  
Meslek
Seo
Merhaba Technopat Sakinleri;

Size bir konuda danışmak istiyorum. Bilgisayarıma Mac OS kurmak istiyorum. Acaba bu sistem özellikleri ile mümkün mü? Diyelim ki yükledik iyi bir performans alabilir miyim? Son olarak da sistem özelliklerimin uyumluluğunu kontrol edebileceğim bir site bir program gibi bir şey var mı? Şimdiden herkese teşekkür eder iyi Sosyal'ler dilerim.

Merhaba @Recep Baltaş Bey Mac Os High Sierra 10.13.4 indirdim RAW olarak USB'ye yazdırdım. 150 GB yer ayırıp Paragon adlı program ile Apple HFS seçeneğini seçip format attım. BIOS ayarlarını yaptıktan sonra USB'den boot edip kuruluma başlamam yeterli midir? Bir de benim BIOS'ta bazı ayarlar bulunmuyor. Olan ayarları yapsam olur mu? Teşekkür ederim.

• ASUS P5Q SE2
  • Intel Core 2 Quad Q9400 2.67 Ghz
  • Nvidia GeForce 1 GB 9600GT 256 Bit GDDR3
  • 4 GB RAM 1066 Mhz
  • 2 TB Western Digital
  • Windows 10 Pro 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim hocam. Az önce tam 3 kere kurulumu gerçekleştirdim. Maalesef her seferinde hata aldım. Sistemim mi desteklemiyor, yoksa bir yerde bir ayarı yapmayı mı unutuyorum ?

1. İlk önce 150 GB' lık yer açtım. Daha sonra Paragon isimli program ile de Apple HFS seçeneğini seçip, Mac OS ismini verdikten sonra formatladım ve uygula dedim.

2. Bu ekranda ise yüklendikten sonra bu yazan yere bastım. Yazılar çıktı verbose aktifti, en sonunda hatalar verdi.

İmaj bizim olmadığı için sorun neyden kaynaklı ve neden olabilir bilemiyorum.

Youtube' de izlemiştim. Birisi benim sisteminden 2 kat düşük bilgisayara macOS Mavericks 10.9.1 13B42 sürümünü sorunsuz şekilde kurmuş ve üstelik hiçbir işlem yapmadan, USB ye yazdırıp direk kurulumu gerçekleştirmiştir.

Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı bu linkte ki sürümü kursam olur mu ?

Çok teşekkür ederim. Bir de benim BIOS'ta bazı ayarlar yok. Ben sisteme Windows 10 kurarken AHCI değil de IDE şeklinde kurulum yaptım. SATA Mode AHCI yaptığım zaman,Windows 10 açılmıyor. Mavi ekran veriyor. Mavericks kurulumu için IDE yaması varmış herhalde. Onu nereden bulabilirim ?

Mavericks 10.9.5 sürümünü buldum. Technopat sosyal'den bir arkadaş paylaşmış, işlemlerin hepsi aynı mı 10.9.2 kurulumunda ki gibi mi ?

Yosemite deneyin macOS Yosemite 10.10 İmajı
Ayrıca BIOS'ta olan ayarları yapsan yeterli olur.

Teşekkür ederim. Mavericks 10.9.5 sürümünü indiriyorum. Şu anda %55 oldu. BIOS ayarlarından ise olanları yapmıştım zaten, High Sierra kurulumundan önce bu sizin verdiğiniz kesin verim alabilir miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…